Dinamik denetimlere ağırlık verildi

Dinamik denetimlere ağırlık verildi
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile İçişleri Bakanlığınca çıkarılan genelgeler doğrultusunda; 1 Mart itibari ile başlayan Yeni Kontrollü Normalleşme “Dinamik...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile İçişleri Bakanlığınca çıkarılan genelgeler doğrultusunda; 1 Mart itibari ile başlayan Yeni Kontrollü Normalleşme “Dinamik Denetim Modeli” kapsamında denetimler yoğunlaştı.

Ülke geneliyle birlikte Sarayönü’nde hafta boyunca denetimler gerçekleştirildi. Vaka sayısının sıfırlanması hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, kurallar konusunda vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu.

Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, koronavirüs (kovid - 19) tedbirleri kapsamında esnafları denetleyerek bilgilendirmeler yaptı.

İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz’ın da eşlik ettiği denetimlerde özellikle vatandaşların yoğun alışverişte bulunduğu ekmek fırınları, market ve manavlar denetlenerek, çalışanların ve vatandaşların uyması gereken kurallar hatırlatıldı. Maskesi olmayan vatandaşlara ise maske dağıtımı yapıldı.

‘Denetimler de farkındalık yaratmak, vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek, mücadeleye ortak yapmak hedeflendi’ diyen Kaymakam Şahin, bu konuda halkın son derece duyarlı davrandığına şahit olduğunu dile getirdi.

Normalleşme için aşılamanın tamamlanması şart

Konya’nın risk haritasında çok yüksek riskli kentlerden olması nedeniyle kırmızı renkte olduğunu anımsatan Şahin, aşının bu sürecin atlatılmasında etkisinin %100 olduğunu dile getirdi. Aşı olmayan vatandaşları takipte olacaklarını belirten Şahin, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların tamamının aşılanması için hep birlikte gayret edeceklerini belirtti.

Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Sarayönü Kaymakamı Şahin, ilçede vakaların düşüşe geçmesi ve bitmesi için alınan tedbirlere uyulmasının son derece önemli olduğunu, bu nedenle vatandaşlardan kurallara uyma konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.