Dini eğitimler online verilecek

Dini eğitimler online verilecek
Sarayönü İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Musa Keleş, online verilecek dini eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.Online eğitimlerin çok kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirten Keleş, “Kurslarımız 3 ayrı...

Sarayönü İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Musa Keleş, online verilecek dini eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Online eğitimlerin çok kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirten Keleş, “Kurslarımız 3 ayrı programdan oluşacak. Birinci programımız ‘Cami görevlileri çocuklarla buluşuyor’ etabı. Bu programımız bütün camilerimizde olacak. Programımızın amacı çocuklarımıza dini kısa bilgiler vermek, 32 farzın ne olduğunu öğretmek, abdest nasıl alınır, namaz kılarken uyulması gereken kurallar nelerdir gibi dinin temeli olan kuralları benimsetmek. Özellikle yavrularımızın okudukları sureleri manasıyla öğrenmesi üzerinde yoğunlaşacağız. Halkımızın dini bilgilerin %80’ini cami imamlarından öğreniyor. Katılım ne kadar çok olursa o kadar verimli olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Kadınlara yönelik hatim ve dua programları düzenleneceğine değinen Keleş, “Bu programımız biraz daha uzun vadeye yayılacak bir program. 52 hafta sürecek olan bu programımıza katılmakta yaş sınırı bulunmamaktadır. Pandemiden dolayı evlerine kapanmak zorunda kalan bayanlarımızın iştirak etmesini çok önemli buluyorum. Programın amacı ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınların dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’an ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmaktır.” şeklinde konuştu.

Cami-engelli buluşmalarıyla engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmelerini hedeflendiklerine de değinen Keleş, “2021 yılı boyunca her ayın son pazar günü uygulanacak olan bu programa Mevlüt Kartal ve Ayşegül Bilmez hocalarımız rehberlik edecek.” ifadelerini kullandı.

Tüm programların cami kürsülerinden imamlar tarafından vatandaşlara yakın zamanda duyurulacağını belirten Keleş, şöyle devam etti:

“Programlarımızda istatistikler tutulup, başarılı olan katılımcılarımıza küçük ödüllerimizde olacaktır. Programların verimliliğine göre önümüzde ki yıllarda da devam etmesi söz konusudur.”