Dolar 19,9673
Euro 21,5135
Altın 1.248,93
BİST 4.580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 23°C
Az Bulutlu
Konya
23°C
Az Bulutlu
Sal 23°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 26°C

Diş çapraşıklığı ağız kokusuna neden oluyor

Diş çapraşıklığı ağız kokusuna neden oluyor
18 Nisan 2023 07:35
A+
A-

Ortodonti Uzmanı Dr. Emre Çakır, “Arasına fırça kıllarının, diş iplerinin, ara yüz diş fırçalarının girememesi nedeniyle zamanla biriken bakteriler sonucu çapraşık dişlerde çürüklerle, diş etlerinde enfeksiyonlarla ve bu nedenlerle ağız kokusuyla çok sık karşılaşıyoruz.” dedi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortodontistlerin “çapraşıklık” olarak adlandırılan, dişlerdeki sıkışıklıktan kaynaklı konum bozukluklarını çeşitli tekniklerle düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çapraşık dişlerin hijyen sorunlarına yol açtığını belirten Çakır, “Arasına fırça kıllarının, diş iplerinin, ara yüz diş fırçalarının girememesi nedeniyle zamanla biriken bakteriler sonucu çapraşık dişlerde çürüklerle, diş etlerinde enfeksiyonlarla ve bu nedenlerle ağız kokusuyla çok sık karşılaşıyoruz.” diye konuştu.

Bireylerin diş macunu, fırça ve diş ipiyle bu sorunu çözemeyeceklerini ifade eden Çakır, mutlaka bir diş hekimi ve ortodonti uzmanına başvurulması gerektiğini vurguladı.

Çakır, çapraşık dişlerin düzeltilebilmesi için birkaç tedavi yöntemi uygulandığını ve son yıllarda yeni teknikler geliştirildiğini anlattı.

Bunlardan birinin dişin iç kısmına yerleştirilen, görünmeyen tel uygulaması, diğerinin de son 3-4 yıldır Türkiye’de de yaygınlaşan şeffaf plak uygulaması olduğunu bildiren Çakır, iki yöntemle de bireylerin sosyal hayatından, özgüveninden hiçbir şey kaybetmeden, normal yaşamına devam ederken dişlerinin zaman içerisinde düzeldiğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.