Diş ünitleri yenilendi

Diş ünitleri yenilendi
Sarayönü Devlet Hastanesi diş polikliniğinin ekonomik ömrünü dolduran diş ünitleri yenilendi.Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıkalamda, "İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği ile iki aylık...

Sarayönü Devlet Hastanesi diş polikliniğinin ekonomik ömrünü dolduran diş ünitleri yenilendi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıkalamda, "İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği ile iki aylık bir çalışma sürecinin neticesinde iki diş ünitimiz yenilendi. Diş polikliniğimizde 4 ünitimizle hizmet veriyorduk. Bunlar 10 yaşında ve ekonomik ömrünü tamamlamış cihazlardı. Ayrıca başka hastanelerden gelmiş çıkma ünitlerdi. Bunların yerine iki tane sıfır ünit aldık. Bu diş ünitleri çok uzun bir süre hastanemizde hizmet verecek. Önceki diş ünitlerimiz sürekli arıza veriyordu. Arızalardan dolayı hastalarımızın tedavisi aksayabiliyordu. Kronik arızalardan kurtulmuş olduk." dedi.

Tedavi kalitesinde diş ünitinin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Uzunay, "Hasta konforu ve hizmet kalitesi noktasında çıtamızı yükseltmiş olduk. Günlük 3 diş hekimimiz öğleden önce ortalama 50-60 hasta muayene ediyor. Öğleden sonrada protez, kanal gibi uzun işlemli tedavileri alıyoruz. 30 veya 45 dakika işlemi süren hastalar oluyor. Hastanın konforu açısından üzerinde olduğu masa çok önemli. Diş polikliniğinde muayeneler genelde 5 dakika sürer ama tedaviye geçince işlemler aralıklarla 5 saati bulabilir. Hekimin çalışma konforu ve hastanın konforu artarsa otomatik olarak tedavi süresi azalıyor." şeklinde konuştu.