Diyaliz hastaları mağdur edilmiyor

Diyaliz hastaları mağdur edilmiyor
Sarayönü Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesindeki yoğunluk, tüm yurtta etkili olan Koronavirüs salgını nedeniyle arttı.Sarayönülü diyaliz hastaları, salgın sürecinde nüfus yoğunluğu yüksek il merkezlerinde yaşamak istemediği...

Sarayönü Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesindeki yoğunluk, tüm yurtta etkili olan Koronavirüs salgını nedeniyle arttı.

Sarayönülü diyaliz hastaları, salgın sürecinde nüfus yoğunluğu yüksek il merkezlerinde yaşamak istemediği için ilçeye dönüş yaptı. Dönüş yapan diyaliz hastaları ise Sarayönü Devlet Hastanesi’nin diyaliz ünitesinde hasta satısının artmasına neden oldu.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, Diyaliz Ünitesi’nden Koronavirüs tehdidine karşı en yüksek seviyede aldıkları tedbirler çerçevesinde diyaliz hastalarının tedavilerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Diyaliz ünitesinin tam kapasite çalıştığını ifade eden Uzunay, yaptığı açıklamada, “İlçemizin dışında yaşayan veya il merkezinde bulunan merkezlerden hizmet alan Sarayönü diyaliz hastalarının virüs salgını nedeniyle bu hizmeti ilçemizde almak istemesinden dolayı diyaliz ünitemizde yoğunluk arttı. 7 adet diyaliz makinemiz aktif olarak çalışıyor. Hasta sayımız 21’i buldu. Hiçbir hastamızı hiçbir şekilde mağdur etmeden diyaliz ünitemizden faydalandırıyoruz. Herhangi bir mağduriyet oluşturmamak için elimizden gelen her türlü hizmeti veriyoruz.” dedi.

Virüs salgını nedeniyle diyaliz ünitesinde tedbirlerin de en üst seviyeye çıkarıldığını kaydeden Uzunay, şunları söyledi: “Diyaliz hastalarımız virüs salgını dolayısıyla risk altında bulunan hastalardır. Bu yüzden hastalarımızın diyaliz ünitesinde birbiri ile yakın temasa geçmesine imkan sağlamıyoruz. Temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarımız sık aralıklarla yapılıyor. Hastalarımız sağlık kontrollerini daha da sıklaştırdık. Servis imkanı konusunda da her türlü fedakarlıkla esnekliği gösteriyoruz. Diyaliz hastalarımızın bu süreci en iyi şekilde atlatabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”