Doğadaki kuşlara yem bırakıldı

Doğadaki kuşlara yem bırakıldı
Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 1 ton buğday, yaban hayvanları için doğaya bırakıldı.Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan ve Sarayönü Gıda...

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 1 ton buğday, yaban hayvanları için doğaya bırakıldı.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan ve Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yemleme çalışmalarına katıldı. Buğdaylar ilçe merkezi dışında belirlenen yolların kenarlarına ve arazide belli noktalara bırakıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışının yaban hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Yoğun şekilde yağan karın doğada kalın bir tabaka oluşturduğunu belirten Turan, "Doğanın tamamen karla kaplı olmasında dolayıyla özellikle kuşlar yiyecek bulamıyor. Kuşların yoğun olduğu bölgelere buğday bırakıyoruz. Yemleme çalışmalarımız aralıklarla devam edecek. Doğanın dengesi için yaban hayvanlarının hayatta kalması bizim için çok önemli." dedi.