Doğalgaz çalışmaları başladı

Doğalgaz çalışmaları başladı
Sarayönü'nün doğalgaza kavuşması için altyapı çalışmaları başlatıldı. Kadınhanı, Ilgın ve Akşehir'in daha önce kavuştuğu ve nüfusundan dolayı mağdur duruma düşen Sarayönü, Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın büyük...

Sarayönü'nün doğalgaza kavuşması için altyapı çalışmaları başlatıldı. Kadınhanı, Ilgın ve Akşehir'in daha önce kavuştuğu ve nüfusundan dolayı mağdur duruma düşen Sarayönü, Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın büyük gayretleri neticesinde doğalgaza kavuştu. Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, dönüşüm istasyonu, ana boru hattı ve ilçe şebekesi çalışmalarına hızlı şekilde başladı. Bazı caddelerin datığım hattı tamamlanırken, ilçe gelen ana boru hattının büyük bölümü de döşendi. 2017 yılı bitmeden ilçeye doğalgazın verilmesi planlanıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, doğalgazın ilçeye önemli bir katma değer sağlayacağını söyledi. Doğalgaz dönüşüm istasyonunun 2017 yılı içerisinde tamamlanması ile birlikte ilçeye doğalgazın verileceğini dile getiren Solak, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Nisan'da Konya'da verdiği müjdenin ardından ilçemizde çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Sarayönü-Ladik mahallesi arasından geçen ana hat üzerine bir dönüşüm istasyonu yapılacak. Toplam 5 milyon lira maliyeti dönüşüm istasyonu gazı ısıtıp seyrelttikten sonra şebekeye verecek. İlk etapta ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometrelik bir dağıtım hattı döşenecek. Kış girmeden ilçemiz temiz enerji ve temiz yakıta kavuşmuş olacak. Doğalgazın ilçemize gelmesi hayal gibi görünse de bugün şebeke ve dönüşüm istasyonu çalışmaları başladı. Doğalgaz, onay aşamasında olan Organize Sanayi Bölgesi projemiz için de büyük önem taşıyor. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere, büyük emeği olan Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan ve Hacı Ahmet Ödemir'e şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim."