Doğalgaz yatırımı olacak mı?

Doğalgaz yatırımı olacak mı?
Sarayönü'nde vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında, bu yıl Enerya'nın doğalgaz genişletme çalışması yapıp yapmayacağı geliyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin doğalgaz yatırımlarını da etkilediği...

Sarayönü'nde vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında, bu yıl Enerya'nın doğalgaz genişletme çalışması yapıp yapmayacağı geliyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin doğalgaz yatırımlarını da etkilediği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 30 kilometre doğalgaz hattı döşeyen Enerya'nın, bu yaz dönemi için henüz bir yatırım planlaması bulunmadığı öğrenildi. İlçeye yapılan doğalgaz yatırımlarının akabinde doğalgaz aboneline büyük ilgi gösteren ilçede, beklenenden çok daha fazla doğalgaz aboneliği gerçekleştirildi. Kömür fiyatlarının da dolar kuruna bağlı olarak ciddi şekilde artış gösterdiği kış döneminde, doğalgaz ile ısınan konutlar kömüre oranla büyük bir tasarruf sağladı.

Doğalgaz genişletme çalışmalarını dört gözle bekleyen diğer vatandaşlar da bu tasarruftan faydalanmak istiyor. Doğalgaz şebekesinin geçmediği cadde ve sokaklarda ikamet eden vatandaşlar, Enerya'dan gelecek sevindirici haberi bekliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar, doğalgaz konusundaki belirsizlikten dolayı kömür almakta da tereddüt ediyor. Kış dönemi gelmeden uygun fiyata kömürünü almayı planlayan vatandaşlar, kamu oyunun bilgilendirilmesini istiyor. Özellikle doğalgaz şebekesine yakın olan konutlar umutla genişletme çalışmalarının bir an önce başlamasını istiyor.

Konu hakkındaki görüşlerini dile getiren vatandaşlar, "Sarayönü Enerya'nın en iyi müşterilerinden biri. Şebekenin geçtiği yerlerde neredeyse abone olmayan yok. Diğer ilçeler doğalgaza bu kadar ilgi göstermiyor. Şebeke evimizin yanına kadar geldi ama faydalanamıyoruz. Kömür fiyatları çok pahalı. En azından yetkililerin bizi bilgilendirmesini istiyoruz. Bizde kendimizi ona göre hazırlayalım." şeklinde konuşuyor.