Doğalgaz yatırımları tamamlanıyor

Doğalgaz yatırımları tamamlanıyor
Sarayönü’nde doğalgaz şebekesinin genişlemesi için altyapı çalışmaları tamamlanıyor. Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, genişleme çalışmalarının planlamasını oluşturarak yaz başında başladığı yatırın sonuna...

Sarayönü’nde doğalgaz şebekesinin genişlemesi için altyapı çalışmaları tamamlanıyor. Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi, genişleme çalışmalarının planlamasını oluşturarak yaz başında başladığı yatırın sonuna geldi.

Sarayönü’nde doğalgaz hattı genişletme çalışmaları kapsamında ilçeye 13 bin 500 metre daha doğalgaz hattı döşendi.

Bu yıl yürütülen genişletme çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, doğalgazın ilçeye önemli bir katma değer sağladığını söyledi.

İlçede hattın geçtiği yerlerde yaklaşık iki yıldır temiz enerjinin kullandığını dile getiren Solak, şunları kaydetti: “İlçemizin doğalgaza kavuştuğu gün, bir dönüm noktası oldu. Yaklaşık iki yıldır doğalgazı kullanan vatandaşlarımız bunun rahatlığını ve yakıt maliyetlerini düşürdüğünü gördü. Bunun daha ötesinde temiz enerjinin ilçemize çevresel etkileri de yıllar içerisi olumlu yönde olacak. Zaten hava kirliliği sorunu olan bir ilçe değiliz. Yinede hava kalitemiz daha da yükselecek. Bizim tek amacımız ilçemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek.”

Yatırım yapılan yerler

Enerya Konya Gaz Dağıtım şirketi tarafından yapılan yatırımlar kapsamında Batı İstasyon mahallesine 3 bin 581 metre, Fatih mahallesinde 5 bin 835 metre, Yukarı mahalleye 2 bin 760 metre, saraç mahallesinde 865 metre doğalgaz hattı döşendi.