Doğalgazda büyük müjde

Doğalgazda büyük müjde
Sarayönü, hayali olan doğalgaza nihayet kavuşuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın talimatının ardından yatırım programına alınan Sarayönü'nde, çalışmalar hız kazandı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz...

Sarayönü, hayali olan doğalgaza nihayet kavuşuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın talimatının ardından yatırım programına alınan Sarayönü'nde, çalışmalar hız kazandı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, önümüzdeki günler yatırım çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Daha önce ivedi şekilde Belediye Meclisi'nde Konya Gaz Dağıtım Şirketi Enerya'nın istediği izinleri karara bağladıklarını kaydeden Solak, "Bilindiği gibi doğalgaz nakil hattı ilçemizin içerisinden geçiyor. Yatırım programı kapsamında nakil hattının geçtiği Ladik yolu üzerindeki çeşmenin olduğu bölgeye doğalgaz dönüşüm istasyonu yapılacak. İstasyonun yapılacağı bölgede kamulaştırmalar yapılarak gerekli kazı izinleri alındı. Önümüzdeki günlerde yatırım çalışmaları başlayacak" dedi. Öte yandan İstanbul yolu üzerinde doğalgaz yatırımına dahil edilmeyen tek ilçe olarak büyük bir mağduriyet yaşayan Sarayönü'nün, yıl bitmeden doğalgaza kavuşacağı öğrenildi. Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan, yaptığı yazılı açıklamada 2017 yılı içerisinde Sarayönü'ne doğalgazın verileceğini bildirdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, en büyük vaatlerinden biri olan doğalgazın bu yıl içerisinde ilçeye verilmesi ile yeni bir çağ başlayacak. Konya'nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerleyen Sarayönü'nde, birçok proje çalışması devam ederken, bu projeleri olumlu yönde etkileyecek olan doğalgaz, nihayet Sarayönü'ne geliyor. İlçe için en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olan doğalgaz ile ilgili olarak Başkan Nafiz Solak ve Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'ın yoğun çabaları neticesinde, önümüzdeki günlerde yatırım çalışmaları başlayacak.

Sarayönü'nün doğalgaz konusunda yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak için harekete geçen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ile birlikte yürüttüğü hummalı çalışmanın meyvesini aldı. Başkan Solak ve Milletvekili Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birçok kez bu konuyu görüşmüş ve söz almıştı. Bakan Albayrak'ın talimatının ardından gaz dağıtım şirketi Enerya, çalışmalarına hız kazandırdı.

Büyük çabalar harcandı

Sarayönü nün hak ettiği hizmeti alabilmesi için yoğun şekilde çaba harcayan Başkan Solak, her fırsatta Ankara'ya giderek ilgili yerlerle yoğun görüşmeler düzenlemişti. Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ile birlikte EPDK Başkan Yardımcısı ve Enerji Bakan Yardımcısı ile sık sık görüşmeler gerçekleştirildi. Yine Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile doğalgaz konusunda görüşme yaptı. Konu üzerinde hassasiyetle çalışan Erdoğan, her ortamda Sarayönü doğalgazını hatırlatarak konunun takipçisi oldu. Enerya Gaz şirketinin Sarayönü'nü de yatırım programına alması için yapılan tüm bu görüşmeler olumlu sonuç verdi. İlçemizin hak ettiği bu hizmeti alması ve mağduriyetinin giderilmesi için yoğun mesai harcayan Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, EPDK ve Enerji Bakanlığı'ndan lisans genişletme izninin bekletmeden verileceği sözünü de almıştı.

Talimat düğümü çözdü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da Konya ziyareti esnasında verdiği talimat ile çalışmalar büyük hız kazandı. Gaz dağıtım şirketi Enerya ile Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak arasında yapılan görüşmeler neticesinde, yatırımların bir an önce başlaması için Sarayönü Belediye Meclisi tarafından olağanüstü toplantı ile karar alınmıştı. Meclis kararı ile Sarayönü ve Ladik yerleşim yerlerine doğalgaz bağlanması talebi ile ilçede yapılacak çalışmalar için gerekli izinler Enerya'ya verildi.

Yatırım çalışmaları başlıyor

Çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde ilçede doğalgaz dönüşüm istasyonu yatırımlarının başlayacağı öğrenildi. Sarayönü İlçe Merkezi ve Ladik mahallesi arasından geçen doğalgaz nakil hattı üzerinde çalışmalar başlatılacak. Ladik yolu üzerinde bulunan çeşmenin yanından geçen doğalgaz nakil hattının üzerine yapılacak olan doğalgaz dönüşüm istasyonu için bölgede gerekli kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Kazı izinlerinin de alındığı bölgede ilerleyen günlerde yatırım çalışmaları başlayacak.

Gaz 2017'de verilecek

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan ise yaptığı açıklamada 2017 yılında Sarayönü'ne doğalgazın verileceğini bildirdi. Özcan, yazılı açıklamasında, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Talimatları ile Botaş Genel Müdürlüğü olarak Konya ili Sarayönü, Karapınar, Beyşehir ve Kulu ilçelerine doğalgaz arzının sağlanması için çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bu minvalde 2017 yılı içerisinde Sarayönü'ne doğalgaz arzı sağlanmış olacaktır." dedi.

Büyük bir adım attık

Özellikle Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve diğer vekillerin gösterdiği gayretle doğalgaz konusunun Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın bizzat ilgilendiği bir durum haline dönüştüğünü belirten Başkan Nafiz Solak, "Sayın Bakanımızın talimatı ile doğalgaz çalışmalarına start verilmiştir. Doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emeği olan herkese Sarayönü halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemiz adına büyük bir mağduriyet olmuştu. İstanbul yolu üzerindeki doğalgazı olmayan tek yer olarak kalmıştık. Bu mağduriyetin giderilecek olması bizde çok büyük bir sevince neden oldu. Doğalgaz, Sarayönü'nün bir cazibe merkezi ve uydu kent olması yönünde atılan en büyük adımlardan birisidir. İlçemizin katma değeri çok daha fazla yükselecek. İlçemiz hak ettiği konuma ulaşması için teşkilatımız ve vekillerimizle bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.