Doğru tohumluğu seçin

Doğru tohumluğu seçin
Sarayönü’nde ekim sezonunun başladığı şu günlerde çiftçiler hazırlıklarını sürdürüyor. Hububatta iyi bir hasat sezonu geçirmenin sırrı en uygun çeşit ve tohumu seçmekte gizli. Bölgeye en uyumlu çeşit seçiminin yanı...

Sarayönü’nde ekim sezonunun başladığı şu günlerde çiftçiler hazırlıklarını sürdürüyor. Hububatta iyi bir hasat sezonu geçirmenin sırrı en uygun çeşit ve tohumu seçmekte gizli. Bölgeye en uyumlu çeşit seçiminin yanı sıra, tohumun da sertifikalı olması ayrıca büyük bir önem taşıyor.

Ekim sezonunun başladığı bu günlerde çiftçiler hazırlıklarını sürdürüyor. Sertifikalı ve bölgemiz şartlarına uygun tohum kullanımı ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, sertifikalı tohum kullanımı sayesinde yüzde 25 verim artışı sağlanabileceğine vurgu yaptı.

Çiftçilerin gelir düzeyinin yükselmesi, birim alanda daha çok verim almalarına bağlı olduğunu kaydeden Çiğdem, "Bu nedenle ürün kalitesi ve verimin yüksek olması için çiftçilerimiz sertifikalı tohum kullanmalıdır. Sertifikalı tohum kullanımının birçok faydası var. Sertifikalı tohum hem verim ve kalite yönünden hem de ekonomik yönden fayda sağlar. Ekilen tohumların tamamı aynı günlerde çıkış sağladığı için tarlada dalgalanma ve boşluklar olmaz, dolayısıyla da ürün kaybı görülmez. Olgunlaşma tüm bitkilerde aynı zamanda olacağından hasat kolaylığı sağlar. Verim kabiliyeti diğer tohumlara göre daha yüksek olduğundan daha yüksek kazanç sağlar. Ekimde fazla tohum kullanılmasına gerek kalmadığından tasarruf sağlar. Toprakta mevcut ve tohumla taşınan bazı hastalıklara karşı koruyucu olarak ilaçlandığından kayıplar minimum düzeydedir. Elde edilen ürünler yeknesak ve kaliteli olduğundan pazar değerleri yüksektir ve satış kolaylığı sağlar." dedi.