Doktor sorunu çözüldü

Doktor sorunu çözüldü
Geçtiğimiz hafta gazetemiz manşeti ile Sarayönü Devlet Hastanesi'nde yaşanan bazı sorunları ve doktorsuz kalan poliklinikleri gündeme taşımıştık. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aynı gün içerisinde jet hızıyla...

Geçtiğimiz hafta gazetemiz manşeti ile Sarayönü Devlet Hastanesi'nde yaşanan bazı sorunları ve doktorsuz kalan poliklinikleri gündeme taşımıştık. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aynı gün içerisinde jet hızıyla yeniden görevlendirmeler yapıldı. Görevlendirmelerin yapılmasının ardından hastaların mağduriyetleri giderildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Göz Hastalıkları Uzmanı'nın yine haftada bir gün gelmeye devam edeceği öğrenilirken; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği'nin muayene günü de üçten beşe çıkarıldı.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde, geçtiğimiz hafta bazı polikliniklerdeki doktor görevlendirmelerinin iptal edilmesi, hastalar üzerinde büyük bir mağduriyet oluşturmuş ve bu durum ciddi yankılar uyandırmıştı.

Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu'nun bir süredir devam eden girişimlerinin yanı sıra durumun medyada gündeme taşınması, problemin hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını sağladı. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Salı günü görevlendirmeler yeniden yapıldı. Daha önce olduğu gibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Göz Hastalıkları Uzmanı yine haftada bir gün Cuma günleri hizmet verecek. Bunun yanı sıra kadrolu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanının hastaneden ayrılmasının ardından haftada üçe düşen muayene günü de yine beşe çıkarıldı.

Mağduriyetler giderildi

Bu şekilde hastaların mağduriyeti giderilirken, vatandaşlar ağır kış şartlarında çok uzun mesafeler kat ederek Konya'ya gitme sıkıntısından kurtuldu. Şimdilik görevlendirme ile giderilen sorunların, hastaneye kadrolu uzman doktorlar atanarak kökten çözülmesi ümit ediliyor. Hastanede diş polikliniği dışında kadrolu uzman doktor bulunmamasından dolayı verilen sağlık hizmeti belli bir standardın üzerine çıkamıyor. Görevlendirme ile gelen doktorların her seferinde değişmesinden dolayı hastaların yatan hasta servisinde tedavi alması ve takibi çok fazla mümkün olmuyor. İlçe siyasetçilerinin bir sonraki aşamada kadrolu doktor sorununa çözüm üretmesi bekleniyor.

Sorunlar üst mercilere iletildi

Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, görevlendirmeler hakkında yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde resen geçici tabip görevlendirme komisyonu tarafından ihtiyaç planlaması dahilinde ilçemize Göz Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı ve Genel Cerrah Uzmanı görevlendirmesi uygun görülmemişti. Bu yazı 30 Kasım 2018 tarihinde hastaneye ulaştığı andan itibaren hastane yönetimi tarafından tarafımızı haber edildi. Aynı gün gerekli mercilere başvurarak doktorların geri görevlendirilmesi yönünde çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcımız Dr. Hasan Çiftçi ve Ak Parti Konya Milletvekilimiz Dr. Abdullah Ağralı'yı durum ile alakalı olarak bilgilendirdik. Daha sonraki hafta Cuma günü mahallerimizden gelen hastaların Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum doktorunu bulamamalarından dolayı yaşamış oldukları zorlukları da aynı şekilde ilettik." dedi.

"Spekülasyonlar başarılı olamadı"

Durumdan pay çıkarmak isteyen bazı kişilerin spekülasyon oluşturmaya çalıştığını belirten Tayyiboğlu, "11 Aralık Salı günü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Göz Hastalıkları Uzmanı'nın tekrardan görevlendirildiğini teyit ettik ve sosyal medyadan bunu duyurduk. Bu kapsamda bazı kişiler tarafından çeşitli hesaplarla kamuoyunda spekülasyonlar yapılarak algı oluşturulmak istenmiş ama başarılı olunamamıştır. Bu kişilere itibar etmeyen vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

"Kadrolu doktor çalışmalarımız var"

Köklü çözümler üretmeye çalıştıklarını anlatan Adanan Tayyiboğlu, şunları söyledi: "Buradan 27 bin nüfustan sorumlu olduğumuzu ve bunun vebalinin olduğunu, herkese, her problemde kapımızın açık olduğunu buradan tekrar belirtmek istiyorum. Çalışmalarımız bu şekilde kalmayacak. Bu doktorların kadrolu olması için atama noktasında çalışmalarımız bulunuyor. İnşallah en kıza zamanda kalıcı çözümler üreteceğiz. Bu süreçte desteklerinden dolayı Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcımız Dr. Hasan Çiftçi ve Ak Parti Konya Milletvekilimiz Dr. Abdullah Ağralı'ya teşekkürü bir borç biliriz."