Dolar kuru sert dalgalandı, rakam değişti: Tarihi rekor!

Dolar kuru sert dalgalandı, rakam değişti: Tarihi rekor!
Piyasaların ateşi düşmedi ve Dolar/TL kuru, sert dalgalanarak tarihi rekorunu kırdı. Gün içinde 31 TL seviyesini test eden dolar, ilerleyen saatlerde geri çekildi

Piyasalarda enflasyonun yükselişine yönelik endişeler devam ederken, dolar kuru, günü tarihi rekor kırarak açtı. Dolar, 31 TL seviyesini test etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, geçen hafta açıkladığı yılın ilk enflasyon raporu sunumunda, enflasyonun Mayıs ayında zirve yapacağını açıklamıştı. Karahan'ın bu açıklamasının ardından piyasalardaki enflasyon endişesi yükseldi ve TL'nin negatif getirisiyle dolar kuru piyasaların açılışında sert dalgalandı.

YENİ REKOR
Bloomberg endeksine göre; dolar/TL, gün içi 31 TL seviyesini görerek tarihi rekor kırdı. Daha sonra dolar kuru 30,76 TL seviyesine çekildi.

TL ise ocak ayında dolar karşısında yüzde 2,7 değer kaybetti. Yılbaşından bu yana TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 4 oldu.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 1 HAFTADA BÜYÜK DÜŞÜŞ
Öte yandan Merkez Bankası’nın toplam rezervlerinde 9 Şubat ile sona eren bir haftalık dönemde yaklaşık 600 milyon dolar düşüş gösterdiği hesaplandı.

Ayrıca küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceğine yönelik beklentilerin artması piyasalarda oynaklığı artırıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ