Dolar’da ‘Merkez etkisi’ Karar öncesi rekora koşuyor!

Dolar’da ‘Merkez etkisi’ Karar öncesi rekora koşuyor!
Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararı öncesinde tüm zamanların rekorunu kıran dolar, yeni seyri için bankanın alacağı karara odaklandı. Merkez Bankası’nın kararı piyasada doları gevşemelere ya da yukarı yönlü harekete geçirecek

Her gün yeni bir rekora imza atan dolar, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi tüm zamanların rekorunu kırdı. Bankanın bugün saat 14.00’te yapacağı toplantının ardından açıklayacağı yeni faiz kararına göre, doların yeni bir rekor daha kırabileceği tahmin ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün saat 14.00’te yılın son faiz kararını açıklayacak. Karar öncesinde dolardaki hareketlilik ile yeni bir rekor daha kırıldı. Dolar, saat 11.00 itibarıyla 29,16 TL'yi gördü ve bu rakam doların tüm zamanlarda gördüğü en yüksek rakam oldu.

Piyasalar, TCMB’nin yapacağı toplantı ile faizleri 250 baz puan artırarak faizi yüzde 42,50 seviyesine yükseltmesini bekliyor. Döviz piyasası da Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararını merakla bekliyor.

29.14 TL’ye ulaşarak rekor kıran dolar kuru Merkez Bankası’ndan gelecek kararın etkisiyle ani fiyat hareketlenmeleriyle karşı karşıya kalabilir.

Bankanın beklentilere paralel olarak faizleri 250 baz puan artırması halinde kur, 29.10 – 29.15 aralığına çıkabilir.

TCMB’nin beklentilerin üzerinde faizleri artırması halinde kurda bir miktar gevşemeler görülebilir.

Bankanın faizleri beklentilerin altında açıklaması halinde ise kurda yukarı yönlü hareketlenmeler hakim olabilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :