Dolu bir kez daha vurdu

Dolu bir kez daha vurdu
Sarayönü’nde önceki hafta etkili olan dolu yağışının ardından geçtiğimiz hafta içerisinde de dolu yağışı etkili oldu. fındık büyüklüğünde yağan dolu ekili tarım alanlarına zarar verdi. Sarayönü’nde Perşembe günü...

Sarayönü’nde önceki hafta etkili olan dolu yağışının ardından geçtiğimiz hafta içerisinde de dolu yağışı etkili oldu. fındık büyüklüğünde yağan dolu ekili tarım alanlarına zarar verdi. Sarayönü’nde Perşembe günü öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve dolu ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Kısa sürede biten dolu yağışı başta ilçe merkezi ve çevre mahallelerde arazilerde zarar oluşmasına neden oldu. Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, dolu yağışından çiftçilerin ekili arazilerinin de zarar gördüğünü söyledi. Sık tekrar eden dolu yağışının bazı çiftçilere ciddi zararlar verdiğini ifade eden Çelik, “Yağan gök gürültülü yağmur sonrasında kısa süreli dolu oluşarak zarar meydana getirdi. Hububat ekili alanlar, mısır ve pancar tarlaları, bahçeler ve meyveler bu yağıştan zarar gördü. Özellikle öziçi, büyükzengi, beşgöz mevkileri çok olumsuz etkilendi. Arpalarda ciddi hasar oluştu. Yine mısır, pancar ve kavun, karpuz gibi yeşil tarlalar ciddi şekilde zarara uğradı." dedi.