Dolu Sarayönü'nü vurdu

Dolu Sarayönü'nü vurdu
Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde aniden yağan dolu çok fazla tarım arazisine zarar vermese de ilçe merkezinde hasara neden oldu.Sarayönü'nde yağan yağmur sonrasında aniden etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı...

Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde aniden yağan dolu çok fazla tarım arazisine zarar vermese de ilçe merkezinde hasara neden oldu.

Sarayönü'nde yağan yağmur sonrasında aniden etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı ilçe merkezindeki sebze ve meyve bahçelerinde tahribata yol açtı.

Vatandaşlar, bölgede aralıklarla devam eden yağmur sonrasında aniden bastıran fındık büyüklüğündeki dolunun bahçelerde ekili olan sebzelere ve olgunlaşma döneminde olan meyvelere büyük zarar verdiğini bildirdi.

Yaklaşık yarım saat süren dolu yağışının durmasının ardından ilçe merkezinde yaşayan üreticiler tarım arazilerinin olduğu bölgeleri tarayıp ekili sahaları kontrol etti. Dolu'nun Büyükzengi tarafından geldiğini ifade eden çiftçiler, "Evcekaya tarafındaki tarlalarda biraz dolu hasarı var ama diğer bölgelere çok fazla yağmamış. Dolu yağışı ilçe merkezinde kalmış. Tarlası zarar gören arkadaşlarımız da artık Tarsim sigortaları varsa buna başvurarak zararlarını telafi edebilirler. Bu doludan en çok zararı evlerimizin bahçesinde ekili olan sebze fidanları ve kayısı, kiraz, erik gibi olgunlaşan meyveler gördü. Bahçelerin yeniden ekilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.