Domates, biber ve patlıcan kurutmanın yolu! Bilmeniz gereken yöntem

Domates, biber ve patlıcan kurutmanın yolu! Bilmeniz gereken yöntem
Domates, biber ve patlıcan kurutma yöntemleriyle mevsiminde bolca bulunan bu sebzeleri uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Domates, biber ve patlıcan kurutma yöntemleri evde pratik bir şekilde uygulanabilen, mevsiminde bolca bulunan sebzelerin uzun süre saklanabilmesi için ideal bir yöntemdir. Bu yöntemle sebzelerin lezzeti korunurken, aynı zamanda vitamin ve mineralleri de muhafaza edilir. Domates, biber ve patlıcan kurutmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Domates kurutma işlemi için olgun ve taze domatesleri tercih etmelisiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra dilimlere ayırın ve üzerlerine hafifçe tuz serpin. Ardından güneşte veya fırında kurutma işlemine başlayabilirsiniz. Güneşte kurutmak için temiz bir bez veya tel üzerine domates dilimlerini sererek güneşte kurumaya bırakabilirsiniz. Fırında kurutmak isterseniz, düşük sıcaklıkta uzun süreli bir kurutma işlemi uygulamanız gerekmektedir.

maxresdefault-001.jpg

Biber kurutma işlemi ise genellikle güneşte yapılır. Biberleri yıkadıktan sonra sap kısımlarını kesip, uzunlamasına dilimleyin. Daha sonra güneşte kurumaya bırakın. Biberleri güneşte kurutmak mümkün olmuyorsa fırında da kurutabilirsiniz. Bunun için biber dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, düşük sıcaklıkta kurutmaya bırakabilirsiniz.

Patlıcan kurutma işlemi de diğer sebzeler gibi güneşte veya fırında yapılabilir. Patlıcanları yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. Ardından iyice kurulayıp güneşte veya fırında kurumaya bırakın.

Kurutulan domates, biber ve patlıcanları cam kavanozlarda veya vakumlu poşetlerde saklayarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeleri çorbalarda, yemeklerde veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca pesto sosu yapımında da kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ