Donanımsal Özellikleri İle Her An Yanınızdan Ayırmak İstemeyeceğiniz Ultrabook Modelleri

Donanımsal Özellikleri İle Her An Yanınızdan Ayırmak İstemeyeceğiniz Ultrabook Modelleri
Ultrabookmodel bilgisayarlar, 20mm ve daha ince tasarıma sahip olmaktadır. Intel tarafından piyasaya sunulan bu çeşitler, işlemci olarak düşük güç tüketimine sahip Sandy Bridge işlemcilerini kullanmaktadır. Bazı modelleri, birincil...
Ultrabook

model bilgisayarlar, 20mm ve daha ince tasarıma sahip olmaktadır. Intel tarafından piyasaya sunulan bu çeşitler, işlemci olarak düşük güç tüketimine sahip Sandy Bridge işlemcilerini kullanmaktadır. Bazı modelleri, birincil depolama sürücüsü olarak SSD kullanabilir. Ofis ya da okul hayatında kullanabilmek için ideal bilgisayar özelliklerinin çok daha fazlasına sahip olmaktadır. Bu özelliği ile birçok kişinin tercih sebebi olmaktadır.

Ultrabook Modellerinin İnce Yapısı Kimin İşine Yarar? 

Ultrabook model bilgisayarların ortalama 1.000 doların altında, performanstan ödün vermeyen dizüstü bilgisayarlar olmasına dikkat edilmektedir. İnce yapıya sahip olmaları, diğer pahalı modellere göre daha az sayıda bağlantı noktasına sahip olacağı anlamına gelmektedir. Bu bilgisayarlarda, DVD yazıcı, birçok USB portu, HDMI, ethernet portu ve ek portlar tasarımından dolayı bulunmayabilir ve hafif bir Windows bilgisayarı isteyenlere yönelik olarak üretilmektedir. Taşınabilirlik için bazı portlardan vazgeçmeyi göze alıyorsanız ve Windows işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız, bu modeller, size göre olabilir.

Ultrabooklar Gerçekten İyi Performans Özelliği Gösterir Mi? 

Son jenerasyon olarak üretilen ultrabook model bilgisayarlar ile gelen Sandy Bridge işlemciler oldukça hızlı olmaktadır. SSD'ler ise bilgisayarınıza hız katacak diğer önemli bileşenler arasında ilk sırada yerini alabilir. Ancak ofis yaşamının dışında özel hayatınızda kullanmak isteyebileceğiniz modeller arasında bulunmayabilir. Bir oyuncu bilgisayarının tüm özelliklerini karşılamadığının bilincinde olmanız gerekir. Oyun için gereken grafik kartı özelliğinin tümünü karşılamadığı gibi bazı modellerinde, ses özelliği de minimal düzeyde performans vermektedir. Ancak iş hayatında uzun pil ömrüne sahip olduğu için süreçlerde herhangi bir aksama olmadan tam performanslı olarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Her özelliğe sahip bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız yoksa bu modeller, sizin için iyi bir seçenek olabilir. Sıkça yolculuk yapıyorsanız ve işinizin büyük çoğunluğunu internetten yapmanız gerekiyorsa hafif ve uzun pil ömürlü bir model işinize yarayabilir. Bahsi geçen bilgisayar modeline, internet üzerinde bir araştırma sitesi olan ince hesap isimli web siteden ulaşabilirsiniz. Bilgisayar modeline ait tüm özellikleri detaylı olarak bulabileceğiniz siteye