Dolar 19,1750
Euro 20,7916
Altın 1.214,64
BİST 4.812,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 18°C
Çok Bulutlu
Konya
18°C
Çok Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 15°C

DSÖ’den açıklama! COVID-19 salgını yakın zamanda bitebilir

DSÖ’den açıklama! COVID-19 salgını yakın zamanda bitebilir
1 Ekim 2022 00:08
223
A+
A-

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, COVID-19’un yeni bir varyantı ortaya çıkmazsa salgının yakında bitebileceğini söyledi.

İzlanda’da yayın yapan RUV Televizyonuna konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un “COVID-19 salgınında bitiş çizgisinin görüldüğüne” dair açıklamalarını değerlendirdi.

Ghebreyesus’un açıklamalarına katıldığını belirten Kluge, “Yeni bir varyant görülmezse salgın yakın zamanda bitebilir. Bu konuda umutlu olmalıyız.” dedi.

Kluge, yaklaşan kış öncesi herkese yeni bir güçlendirici doz COVID-19 aşısı yapması tavsiyesinde bulunarak, “Yeni varyantları çabucak tanımlayabilmek için güçlü bir takip de önemli.” diye konuştu.

“Sonu görüyoruz fakat orada değiliz” DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 14 Eylül’deki açıklamasında, “Salgını bitirmek için hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştık. Sonu görüyoruz fakat orada değiliz.” ifadelerini kullanmıştı.

COVID-19 ile mücadelede bitiş çizgisine gelindiği görüşünü savunan Ghebreyesus, “Bu durumda yapacağımız en kötü şey durmaktır. Daha hızlı koşmalı ve bitiş çizgisini geçmeliyiz. Bu fırsatı şimdi değerlendirmezsek daha fazla varyant, ölüm ve belirsizlik risklerine yol açarız.” diye konuşmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.