Düğün hediyesi geleneğimiz değişmeli

Düğün hediyesi geleneğimiz değişmeli
Sarayönü’nde yaz ayları ile birlikte düğün sezonu da başladı. Yeni bir yuva kurma heyecanı yaşayan birçok genç ve aileleri de yapacakları düğünlerin hazırlıklarını sürdürüyor.Bunun yanı sıra ilçemizde kalıplaşan...

Sarayönü’nde yaz ayları ile birlikte düğün sezonu da başladı. Yeni bir yuva kurma heyecanı yaşayan birçok genç ve aileleri de yapacakları düğünlerin hazırlıklarını sürdürüyor.

Bunun yanı sıra ilçemizde kalıplaşan çarpık bir düğün geleneğinin değişmesi gerektiğine büyük bir kesim tarafından vurgu yapılıyor.

Düğün yapan birçok kişinin dert yandığı tabak, tepsi gibi eşyalardan oluşan hediye getirme adetinin artık kalkması gerektiği ciddi şekilde dillendirilmeye başlandı. Düğün yapan ve düğün yapma hazırlığında olan birçok vatandaşın bu ortak sorununu Selimiye Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Federasyonu Sarayönü Şube Başkanı Serkan Karaarslan gündeme taşıdı.

Karaarslan yaptığı açıklamada, “İlçemizdeki bazı düğün geleneklerinin ise artık değişmesi gerektiği herkesin ortak düşüncesi. Bu sadece benim düşüncem değil. Birçok vatandaştan da bu konuda dert yanıyor. Yapılan düğünlere davet edilen bazı kişilerin hediye olarak düğün sahibine, tabak, tepsi, çanak, bardak gibi ve buna benzer eşyalar götürmesi artık hoş olmuyor. Bu eşyalar günümüzde düğün sahibine artık bir katkı sağlamamaktadır. Düğün yapan bütün vatandaşlarımızın bu ortak sorunu düğün sezonun gelmesiyle yine kamuoyunda yoğun olarak konuşmaya başlandı. Ben de bu konuyu dile getirmenin uygun olacağını düşündüm. Bu tür hediyeler yerine, düğün sahibine herkesin gönlünden geçtiği kadar az veya çok bir miktarda maddi katkıda bulunmak daha güzel olur. Borcam, çinko tepsiyi düğün sahibinin evine dolduracağımıza, 20 lira versek ondan evla olur. Artık herkesin bu konuda daha duyarlı olacağını umut ediyorum.” şeklinde konuştu.