Düğün salonu açılışa hazırlanıyor

Düğün salonu açılışa hazırlanıyor
Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde yaptırılan Eğitim, Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşaatı tamamlandı. Ağustos ayında gerçekleştirilecek düğünlere yetiştirilecek olan düğün salonunun geçtiğimiz günlerde...

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde yaptırılan Eğitim, Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşaatı tamamlandı. Ağustos ayında gerçekleştirilecek düğünlere yetiştirilecek olan düğün salonunun geçtiğimiz günlerde geçici kabulü gerçekleştirildi. Çevre düzenlemesi sona yaklaşan düğün salonu, ihalesi tamamlanan mefruşat temininin ardından hizmete açılacak.

İhtiyaçlara cevap vermeyen vasıfsız bir düğün salonu ile yıllardır idare eden Sarayönü, günler sonra 1.300 metrekare kapalı alana sahip nitelikli bir düğün salonuna kavuşacak.

Sarayönü Belediyesi’nin dönemin Kalkınma Bakanlığı’ndan ve Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı destekle yaklaşık 5 milyon liraya kültür merkezi şeklinde yapılan düğün salonu, ilçedeki çok büyük bir eksiği gidermiş olacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “İlçemizin ihtiyacını karşılayacak, içerisinde salonu, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi bulunan güzel bir salon kazandırmış olacağız. Düğün salonu hareketli duvarlarla bölünüp birleştirilebilir bir planda yapıldı. Tüm detayların düşünüldüğü 1300 metrekarelik düğün salonu sayesinde düğün sahipleri ve misafirler Konya'ya gitmekten kurtulacak.” dedi.

İlçeye yeni ve modern bir yatırım daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Daha önceden sayın Kadir Akdoğan’dan hibe olarak belediyemize kazandırdığımız 5 bin metrekarelik arsaya, belediyemiz tarafından proje hazırlandı. Kaynak ihtiyacının 2.5 milyon liralık kısmını KOP idaresi aracılığı ile dönemin Kalkınma Bakanlığından almıştık. Şu an inşaat tamamlandı ve geçici kabulünü yaptık. Kalan kaynak ihtiyacı için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile 2.6 milyon liralık bir protokol imzaladık. Düğün salonu modern mimarisiyle ilçemize değer katacak. Bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Mevki olarak da çok güzel bir noktada. Çarşı merkezine yakın, örnek cadde kenarında ve Toki konutlarına yakın mesafede.” şeklinde konuştu.