Dumlupınar Sarayönü'nde kurudu

Dumlupınar Sarayönü'nde kurudu
Sarayönü Belediyespor, kendi sahasında karşı karşıya geldiği Dumlupınar Üniversitespor'u 3-1 mağlup etti. İç saha canavarı olan yeşil siyahlılar, iyi bir oyunla Kütahya temsilcisini eli boş göndererek hanesine üç puan daha...

Sarayönü Belediyespor, kendi sahasında karşı karşıya geldiği Dumlupınar Üniversitespor'u 3-1 mağlup etti. İç saha canavarı olan yeşil siyahlılar, iyi bir oyunla Kütahya temsilcisini eli boş göndererek hanesine üç puan daha yazdırdı. Temsilcimizin gollerini Yasin Akyol, Eşref Keçeci ve Erkan Çelik kaydetti. Alınan galibiyetle birlikte Sarayönü Belediyespor, puan durumunda 4'ncü sıraya yükseldi. Hedefi, ligi en iyi konumda bitirmek olan yeşil siyahlıların, bulunduğu yeri korumak istiyor.

Bölgesel Amatör Lig 7'nci Grup'ta son haftalar yaklaşıyor. Prestiji için mücadele eden Sarayönü Belediyespor, puanları toplamaya devam ediyor. Ligin 23'ncü haftasında Kütahya temsilcilerinden Dumlupınar Üniversitespor ile karşı karşıya gelen yeşil siyahlılar rakibini 3-1 mağlup etti. Sarayönü Belediyespor'un gollerini Yasin Akyol, Eşref Keçeci ve Erkan Çelik attı. Kendi saha ve seyircisi önünde iyi bir futbol sergileyen temsilcimiz, büyük fark olabilecek bir karşılaşmada rakip ağları 3 kez sallandırmakla yetindi. Yeşil siyahlılar golle sonuçlanabilecek birçok net pozisyondan faydalanamadı. Sezonun en iyi oyunlarından birini sergileyen Sarayönü Belediyespor, tribünlere de futbol zevki yaşattı.

Alınan galibiyetin ardından puanını 36'ya yükselten Sarayönü Belediyespor, Eğirdirspor'u geride bırakarak puan durumunda 4'ncü sıraya yerleşti. Son üç maçını da kazanmak isteyen yeşil siyahlılar, ligi en iyi puanla, en iyi noktada bitirmek istiyorlar. Sezon öncesi altından kolay kolay kalkılamayacak bir kaos ve kriz yaşamasına rağmen geçmişten gelen başarı geleneği ve tecrübesiyle bu yılda grubun kök söktüren takımlarından olan Sarayönü Belediyespor, beklentilerin en düşük olduğu yılda bile zirveyi zorlamayı başardı. Bunun yanı sıra Akşehirspor'a şu ana kadar 13 puan fark atan temsilcimiz, ligde doğrudan kalma hakkını da elde etti.

Seyir zevki yüksek olan karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Sarayönü Belediyespor oldu. Sarayönü Belediyespor'un futbol kalitesi, rakip takımın açık oyun anlayışıyla birleşince bol pozisyonlu ve gollü bir karşılaşma ortaya çıktı. Oyunun 4'ncü dakikasında Alper'in pasında sağ kanattan hareketlenen Fatih'in ortasında Eşref'in kale önünden vuruşu auta gitti. 6'ncı dakikada Özenç'in pasında Erkan kaleciyle karşı karşıya kaldı. İyi zamanlamayla çıkan kaleci Erkan'a gol şansı vermedi. 27'nci dakikada Erkan'ın korner atışında ceza sahasına ortaladığı topta Yasin'in kafa vuruşu kalecide kaldı. Yasin yaklaşık 10 dakikada sonra gelen ikinci şansı iyi değerlendirdi. 35'nci dakikada Özenç'in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Yasin, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 42'nci dakikada kazanılan köşe vuruşunda Özenç ceza yayında boş kalan Erkan'ı gördü. Gelen pası kontrol eden Erkan'ın şutunu kaleci iyi kontrol etti. 44'ncü dakikada Özenç'in ara pasıyla ceza sahasına giren Eşref'in iki kişiyi çalımladıktan sonra çıkardığı şut durumu 2-0'a getirdi. İlk yarı bu şekilde Sarayönü Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı kaleci Sercan'ın müthiş bir kurtarışıyla başladı. 47'nci dakikada Dumlupınar Üniversitespor'un tehlikeli yerden kazandığı serbest vuruşta topun başına Yusuf geçti. Yusuf'un vuruşunda iyi yere giden topu Sercan müthiş bir müdahale ile kurtardı. 50'nci dakikada defansın arkasına sarkan Fatih keleci ile karşı karşıya kaldı. Fatih'in şutu kalecinin üstüne gitti. 62'nci dakikada Fatih sağ kanattan getirdiği topu içeri ortaladı. Yükselen Eşref istediği vuruşu yapamadı. Dönen top Erkan'ın önünde kaldı. Düzeltip temiz bir vuruş yapan Erkan, durumu 3-0 yaptı. Konuk ekibin tek golü 76'ncı dakikada geldi. Kontratağa yakalanan Sarayönü Belediyespor defansından sıyrılan Mesut, kalenin çaprazından çıkardığı şutta ağları buldu. Karşılaşmanın son dakikalarında yeşil siyahlılar yine net bir pozisyonu değerlendiremedi. Çalımlarla ceza sahasına giren Özenç'in şutu kaleciden döndü. Topa sahip olan Erkan, müsait pozisyonda altı pas önünden topu dışarı yolladı. Karşılaşma bu şekilde 3-1 sona erdi.

TAKIMLAR                    O         G          B          M         A          Y          P

1.B.B.Oğuzhanspor        21        16        2          3          33        14        50

2.Isparta Davrazspor     21        14        6          1          36        18        48

3.Kepez Bld                   21        13        4          4          37        14        43

4.Sarayönü Bld              21        10        6          5          28        21        36

5.Serik Bld                    21        9          8          4          39        21        35

6.Eğirdirspor                 21        10        4          7          26        23        34

7.T.Linyitspor                21        7          7          7          23        21        28

8.Sandıklıspor                22        7          7          8          28        31        28

9.Hisar Bld                    22        7          2          13        23        27        23

10.Akşehirspor              21        6          5          10        24        30        23

11.Dumlupınar Üni.        22        4          4          14        25        46        16

12.Konyaaltı Bld            21        4          2          15        18        42        14

13.Akıncılar                   21        2          1          18        16        48        7

TOPLU SONUÇLAR: Konyaaltı Bld-Sandıklıspor: 1-1, Sarayönü Bld-Dumlupınar Üni: 3-1, B.B.Oğuzhanspor-T.Linyitspor: 2-1, Eğirdirspor-Isparta Davrazspor: 0-2, Akıncılar-Serik Bld: 0-4, Hisar Bld-Akşehirspor: 0-0.

GELECEK HAFTA: 26 Mart 2017 pazar saat 15:00  Akşehirspor-Akıncılar, Serik Bld-Eğirdirspor, Isparta Davrazspor-B.B.Oğuzhanspor, T.Linyitspor-Sarayönü Bld, Dumlupınar Üni-Konyaaltı Bld, Kepez Bld-Hisar Bld.

STAD: Sarayönü İlçe

HAKEMLER: Serkan Eryılmaz, Serkan Ayan, Rahim Sarıdede

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Sercan, Yasin, Burak(65' Oğuz), Y.Emre Yılmaz, Serhat, Mustafa Baştin(87' Bayram), Alper, Erkan(90' Y.Emre Fener), Fatih, Özenç, Eşref

YEDEKLER: Eren, Rıdvan, Tayyar, Turan

TEKNİK DİREKTÖR: Niyazi Kart

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESPOR: Oğuzhan, Burak(46' Ufuk), Y.Emre Erdem, Y.Emre Demiralp, İhsancan, Atakan, Yusuf(72' CAn), Şafak, Mesut, Ersel(46' Soyhan), İbrahim

YEDEKLER: Mehmet, Mustafa, Berat, Fazlı

TEKNİK DİREKTÖR: Yağmur Akkoyunlu

SARI KARTLAR: 16' Yasin, 40' Eşref, 58' Burak (Sarayönü Bld), 70' Yusuf, 84 Ufuk (Dumlupınar Üniversitespor)

GOLLER: 35' Yasin, 44' Eşref, 62' Erkan (Sarayönü Bld), 76' Mesut (Dumlupınar Üni)