Duygu yüklü yarışma

Duygu yüklü yarışma
İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yılı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 'İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yılı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 'İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen yarışmaya, ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda jüri başkanı yaptığı açılış konuşmasında, "İstiklal marşımızın gerek şiir, gerekse beste olarak çok zengin bir anlamı vardır. Bu anlam içinde ulusal kurtuluşumuz sonsuz egemenliğimiz, kahramanlığımız eşsiz anlatımlarla ifadesini bulmaktadır. İstiklal marşımız kalbimizdeki ortak duygu ve heyecan bileklerimizdeki güç, göğüslerimizde atan coşkulu yürek ve anılarımızda parıldayan gururdur. İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yılı kutlu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmaya geçilen programda ilk önce ilkokullar yarıştı. Okullarını temsil eden öğrenciler, milli marşı en güzel şekilde yorumlamak için birbiriyle yarıştı. Jüri üyelerinin dereceye giren öğrencileri tespit etmekte zorlandığı yarışmaya katılanlardan, 100. Yıl İlkokulu'ndan Ümmü Urgun ilkokullar düzeyinde birinci, Gazi Ortaokulu'ndan Abdurrahman Orgun ortaokullar düzeyinde birinci, Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Rana Koçak, liseler düzeyinde birinci oldu.

Yarışma esnasında katılımcılar öğrencilerin duygu yüklü haykırışları karşısında göz yaşlarına hakim olamadı. Sık sık gözyaşlarını silen katılımcılar öğrencilerin hitaplardından bir hayli etkilendi. Dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini 12 Mart'ta düzenlenen ödül töreninde aldı.