Eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü

Eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü
Yap-boz tahtasına dönen sınav sistemi yeniden değiştiriliyor. Hemen hemen her dönem değiştirilen sınav sisteminin yeniden düzenleneceği belirtildi.Türkiye'nin eğitim sistemindeki sınavların; amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı...

Yap-boz tahtasına dönen sınav sistemi yeniden değiştiriliyor. Hemen hemen her dönem değiştirilen sınav sisteminin yeniden düzenleneceği belirtildi.

Türkiye'nin eğitim sistemindeki sınavların; amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenleneceğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, "2023 Eğitim Vizyonu ile, ölçme değerlendirmedeki soru yaklaşımı, akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorumlama, tahmin etme, zihinsel becerilerin sınanması öne çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Şensoy, ülkelerin kalkınmasının ancak eğitim ve buna bağlı olarak yapılan üretimle gerçekleşeceğini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Yeni yapılacak sınavlarda artık bilgiyi depolamaya dayalı ve öğrencinin sadece hafıza gücünü ölçen sorulara yer verilmeyecek, okuduğunu anlama ve algılama da büyük önem arz edecektir. 2023 Eğitim Vizyonu, Türkiye'nin kalkınmasına önemli ölçüde destek verecek. Bu kalkınmanın en önemli aktörlerinden olan üniversitelere de büyük görev düşüyor."