Ekmek'te hesap düzlendi

Ekmek'te hesap düzlendi
Sarayönü'nde sofraların vazgeçilmezi, insanların temel gıdası olan ekmeğe zam geldi. Gelen yeni zamla birlikte 90 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı 1 lira oldu.Türkiye'de durmadan gelen zamlardan Sarayönü'nde ekmek de nasibini aldı....

Sarayönü'nde sofraların vazgeçilmezi, insanların temel gıdası olan ekmeğe zam geldi. Gelen yeni zamla birlikte 90 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı 1 lira oldu.

Türkiye'de durmadan gelen zamlardan Sarayönü'nde ekmek de nasibini aldı. Daha önce 90 kuruştan satılan ekmeğe yüzde 11 zam geldi. Ekmeğin fiyatı zamla birlikte 1 lira oldu. Zammı, ilçede faaliyet gösteren tüm fırınlar uygulamaya koydu.

Ramazan ayından sonra ülkede her kalemin zamlanmasına bağlı olarak artan işçi maliyetleri, SGK ve Bağkur primlerinin zamlanması, un, elektrik, işçilik, kira ve bunun gibi birçok şeye gelen zam, ekmek zammını da tetikledi. Konya merkezde ve birçok ilçesinde bu ekmek zammı daha önceden uygulanırken, Sarayönü sona kalan ilçelerden biri olarak bayramın ardından zamma geçti. 2016 yılından beri 90 kuruştan satılan 250 gram ekmek, yüzde 11 zam alarak 1 liraya yükseldi. Ladik Mahallesi nde ve Sarayönü'nde faaliyet gösteren fırınlar bayram tatilinden itibaren ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladı.