Ekmekte sıkı rekabet başladı

Ekmekte sıkı rekabet başladı
Sarayönü’nde ekmek fırınları arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Ladik mahallesinde faaliyet gösteren Taştan Fırın’ın ilçe merkezinde 1 liraya ekmek sattırmaya başlamasıyla birlikte fırıncılar arasında rekabet başladı....

Sarayönü’nde ekmek fırınları arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Ladik mahallesinde faaliyet gösteren Taştan Fırın’ın ilçe merkezinde 1 liraya ekmek sattırmaya başlamasıyla birlikte fırıncılar arasında rekabet başladı. Tüm fırınlarda ekmek 1 liraya inerken, bir fırın hızını alamayıp ekmek fiyatını 90 kuruşa düşürdü.

Sarayönü’nde faaliyet gösteren ekmek fırınları geçtiğimiz günlerde sıkı bir rekabet içerisine girdi.

Geçtiğimiz aylarda Ladik mahallesinde faaliyete geçen Taştan Fırın tarafından üretilen ekmeklerin ilçe merkezinde satılmaya başlamasıyla fırın sahipleri rekabet kararı aldı. Rekabeti tetikleyen Taştan Fırın’ın bayilerine ekmeği 1 liradan sattırmaya başlaması oldu. Bu duruma kayıtsız kalamayan diğer fırınlarda ekmek fiyatını 1 liraya çekti. İlçedeki tüm fırınlar ekmeği 1 liraya satarken, hükümet konağının yanında bulunan fırının işletmecisi olan Murat Kalak ekmek fiyatını 90 kuruşa çekerek rekabeti daha da sıkı bir hale getirdi.

Bu sıkı rekabetten ise en çok memnun kalan müşteriler oldu. Un fiyatlarının çok yüksek olduğu şu dönemde bu rekabetin ne kadar süreci merak konusu oldu. Ekmek 1,25 lira olmadan önce maliyetlerden şikayet eden ve ekmek fiyatının 1 liradan 1,25’e çıkarılmasını ısrarla talep eden fırıncıların, ekmeği kendiliğinden yeniden 1 liraya çekmesi dar gelirlinin yüzünü güldürdü.