Ekonomi yüzünden ABD’ye gereken cevap verilemiyor

Ekonomi yüzünden ABD’ye gereken cevap verilemiyor
Saadet Partisi Sarayönü ilçe başkanı Ziya Tokgöz; ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını "Ermenilere yönelik soykırım" ifadesine sert tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gereken en sert tepkiyi vermesi...

Saadet Partisi Sarayönü ilçe başkanı Ziya Tokgöz; ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını "Ermenilere yönelik soykırım" ifadesine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gereken en sert tepkiyi vermesi gerektiğini savunan Tokgöz; “Maalesef, Türkiye çok ciddi ve büyük bir ekonomik dar boğazın içerisindedir. Bugün Amerika’nın küstah ve insanlık dışı açıklamasına doğru bir cevap verememesinin en temel sebeplerinden birisi, mevcut ekonomi yönetiminin zayıflığı ve zafiyetindendir” dedi.

Amerika’nın açıklamasının hiçbir hükmü olmadığını belirten Tokgöz; “Amerika'nın bize soykırımcı demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Zira Amerika kendi tarihi içerisinde varlığını her türlü soykırıma borçlu olarak gelmiştir. Bizimle alakalı iddia ettikleri şeylerin hiçbirisi gerçek değildir ama kendilerinin hepimizin bildiği gördüğü soykırım hadiseleri mevcuttur.

Daha 15 yıl önce Irak'ı işgal ettiklerinde 1,5 milyon Iraklı Müslüman’ı katlettiler. Ebu Gureyb gerçeği ortada. Yine Guantanamo diye insanlığın yüz karası sayılacak, küçücük bir adada Müslümanlara yönelik yaptıkları zulümler, işkenceler ve her türlü çirkinlik ortada.

O yüzden onların bizim için söyledikleri önemli değil. Ama bizim ülkemizin idarecilerinin de gafletten uyanması gerekmektedir.

Bir diğer sorunumuz da ve bundan daha önemlisi ahlaki ve manevi tahribattır. Bugün ülke, insanı açısından, sokağa çıktığımızda, dışarıya baktığımızda, yaşananları gördüğümüzde tanınamaz bir durumdadır. Bugün dindarlar eliyle yapılan yanlışlıklar sebebiyle insanlar dinlerinden uzaklaşır hale gelmiştir.

Bütün bunları topladığımızda ülke içerisinde yaşanan problemler, İslam dünyasında yaşanan karışıklıklar ve bütün insanlığı tehdit eden Siyonizm ve onun işbirlikçilerinin yaptıklarını düşündüğümüzde, karşımıza çıkan yegane gerçek şudur; Türkiye’nin de İslam dünyasının da Milli Görüş ve Saadet Partisi’nden başka bir çıkış yolu yoktur” şeklinde konuştu.