Emeğiniz kül olmasın

Emeğiniz kül olmasın
Hava sıcaklıklarının etkili olmaya başladığı Sarayönü nde hasat zamanı gelen çiftçilerin en büyük korkusu yangın. Yağışlar nedeniyle hasat bir süre gecikirken, hububatın tamamen kuruması yangın riskini de beraberinde getiriyor....

Hava sıcaklıklarının etkili olmaya başladığı Sarayönü nde hasat zamanı gelen çiftçilerin en büyük korkusu yangın. Yağışlar nedeniyle hasat bir süre gecikirken, hububatın tamamen kuruması yangın riskini de beraberinde getiriyor. Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişe gibi yanıcı maddelerin yanı sıra elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar ova için risk oluşturuyor.

Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişelerden doğabilecek istenmeyen bir yangınla bütün bir senenin emeğini kül etmemesi için çiftçilere uyarıda bulunan Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ö.Fatih Karça yoldan geçen sürücülerin tarla kenarlarına yanıcı madde atmamalarını ve bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Yüksek hava sıcaklığının yangın riskini arttırdığını kaydeden Karça, “Meteoroloji İl Müdürlüğünden aldığımız son bilgiler doğrultusunda önümüzdeki günlerde havaların mevsim değerlerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Bu durum yangın riskinin artmasına yol açmaktadır. Vatandaşlarımızın bu durumu dikkate alarak çıkması muhtemel yangınlara karşı çok dikkatli olmaları ve yaz aylarında her türlü açık ateş, anız, piknik ve kamp ateşi yakmaktan kaçınılmalı. Ayrıca açık arazide sigara içen vatandaşlarımızda sigara izmaritlerinin söndüğünden iyice emin olmaları gerekmektedir” dedi.