Emekli promosyon zammı belli oldu!

Emekli promosyon zammı belli oldu!
Milyonlarca emeklinin beklediği zamlı promosyon miktarı belli oldu. SGK ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokol ile emekli maaşı bin 500 liraya kadar olana 500 TL, bin 500-2 bin 500 lira arasındakilere 625 TL, 2 bin 500 lira üstündekilere...

Milyonlarca emeklinin beklediği zamlı promosyon miktarı belli oldu. SGK ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokol ile emekli maaşı bin 500 liraya kadar olana 500 TL, bin 500-2 bin 500 lira arasındakilere 625 TL, 2 bin 500 lira üstündekilere de 750 TL promosyon verilecek.

Diğer bankalarda da yaklaşık aynı oranlar uygulanırken bazı özel bankalar maaşlarını taşıması koşuluyla ek ödemeler de sunuyor.

Emeklilerin merakla beklediği banka promosyonlarının taban ücretleri belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 5 milyon emekli müşterisi bulunan Ziraat Bankası arasında promosyon zam görüşmeleri tamamlandı.

Protokole göre, emekli aylığı bin 500 liraya kadar olana 500 lira, bin 500-2 bin 500 lira arasındakilere 625 lira, 2 bin 500 lira üstündekilere de 750 lira tutarında promosyon ödemesi yapılacak. Müracaatlar başladı, ödemeler nakit olacak. Üç yılını dolduranlar yeni taahhütname imzalayıp parasını alacak. Bankalar inisiyatifleri ile bu tutarın üzerinde ödeme yapabilecek. Promosyonda tek koşul 3 yıl kalma taahhüdü olacak. İnternet mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilecek. 13 milyon emekliye 9 milyar lira promosyon ödenecek.

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Ödemeler anlaşmaya müteakiben peşin olarak yapılacak. Promosyon alabilmek için emeklilerin maaşını aldıkları bankalara gidip 3 yıl geçerli olan promosyon sözleşmesini imzalamaları gerekiyor.

DİĞER BANKALAR ASGARİ TUTARIN ÜZERİNE ÇIKAR MI?

İmzalanan protokolle ödenecek asgari promosyon tutarı belirlendi. Bankalar inisiyatifleri ile bu tutarın üzerinde ödeme yapabilecek.

Özel bankalar yüksek promosyon teklifleri sunarak emeklileri cezbetmeye çalışıyor. Bazı bankalar 1.250 TL ye kadar promosyon ödemesi yapıyor.

Bazı bankalar ek ürün kullanımı ve başka emekli getirme gibi koşullarla promosyon tutarını artırıyor. Emeklilerin kampanyaların koşullarını detaylıca okumaları önem taşıyor.