“Emeklilerimizin ‘yarın’ endişesine son vereceğiz”

“Emeklilerimizin ‘yarın’ endişesine son vereceğiz”
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, KONER’i ziyaretinde dile getirilen emeklilerin geçim sıkıntısını, Meclis’te çözüme kavuşturuluncaya kadar gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya Ermenekliler Derneği (KONER) Başkanı Ahmet İleri ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Bektaş, ziyaretin ana konusu olan emeklilerin sorunlarına ilişkin yapacaklarını anlattı.

KONER Başkanı Ahmet İleri, davetini kırmayıp kendilerini ziyaret eden CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’a derneğe verdiği destekten dolayı da teşekkür etti. Konya Ermenekliler Derneği olarak öğrencilere burs verdiklerini, bu sene burs verdikleri öğrencisi sayısının176 olduğunu belirten İleri, öğrencilere burs vermelerinde kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.

İleri, “Derneğimize verdiği destekten ve her zaman yanımızda olmasından dolayı Konya vekilimiz Sayın Barış Bektaş’a da teşekkür ediyoruz. Kendisi her zaman ilettiğimiz sorunların takipçisi olup, Konya’nın sorunlarını Meclis’te gündeme getirerek, takip ettiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz. 2024 yılı Emekliler Yıl ilan edildi. Ancak emeklilerimiz aldıkları maaşla geçinemediği için yarın endişesi içindedir. Kendisinden emeklilerimizin bu sorununun takipçisi olmasını talep ediyoruz. Katılımcı demokrasi gereği siyasete olumlu baktığımız gibi, partilere ve herkese kapımız açıktır” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERDE KAYNAKLAR RANTTA DEĞİL, HALKA YANSITILACAKTIR”
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, misafirperverlikleri için KONER Başkanı Ahmet İleri ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, “TBMM’de Konya’nın sorunlarını dile getiriyoruz. Konya’nın sorunlarının çözümü noktasında katkımızı olmasından mutlu olurum. Sivil toplum kuruluşları bizim için önemlidir.

Her zaman yanlarında olduk. Elimizden gelen katıyı da vermeye devam ediyoruz. Konya’nın sivil toplum kuruluşlarında birisi olan KONER de öğrencilerimize burs vermesiyle önemli bir görevi yerine getiriyor. Kendilerini kutlarım. İktidarın CHP’li belediyelerin başarısız olması için her şeyi yapmasına rağmen, CHP’li belediyeler halka yakın olduğu gibi, vatandaşlarımızın her anlamda yanlarında oldu.

Onların taleplerini yerine getirdi. Belediye kaynaklarını rantta değil, vatandaşın hizmetine sunduğu için 31 Mart belediye seçimlerinde partimiz CHP, Türkiye’nin 1. partisi oldu. Bundan sonraki süreçte vatandaşımızın bize olan güvenini sarsmadan Konya’da kazandığımız 5 belediyemizle de hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

Her kesimle iletişimimizi artıracağız. İktidarın görmezden geldiği ve aldığı emekli maaşıyla yaşam mücadelesi veren, yarın endişesi gittikçe artan emeklilerimizin yaşadığı sorunların çözümü noktasında da elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.