Emeklinin bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Emeklinin bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Emeklilerin merakla beklediği 3 bin TL'lik bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu. İşte o tarihler…

Kurban Bayramına sayılı günler kala, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih açıklandı.

Aylıkları geçim standartlarının çok altında kalan emekliler, bekledikleri zammı alamayınca bayram ikramiyeleri ile biraz da olsa ekonomik olarak rahatlamayı istiyordu. Ancak, emekliler, 5 bin TL’ye çıkmasını bekledikleri bayram ikramiyelerinin 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasıyla bir kere daha hayal kırıklığına uğradı.

İlk zamlı ikramiyesini geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ederken, açıklama bugün geldi.

Emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin daha önce Haziran ayında bir arada ödeneceği bildirilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, 17-26 Haziran tarihleri arasında ödenecek ikramiyeler 10 Haziran haftasına çekildi.

Milyonlarca emekliye bayram öncesi maaş ödemesi gerçekleştirecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu yıl bir ilke imza atacak. 2018 yılından beri ödenen bayram ikramiyeleri, bu yıl maaşlara eklenerek yatırılacak. Bu değişiklik, emeklilerin bayram öncesi mali açıdan biraz da olsa rahatlamalarını sağlayacak.

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ