Emekliye uyarı: İkramiyenizi almayı unutmayın

Emekliye uyarı: İkramiyenizi almayı unutmayın
7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olmuş ve emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış kişiler, ikramiye farkı talep edebiliyorlar.Otuz yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini otuz yıl üzerinden alan memur emeklileri...

7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olmuş ve emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış kişiler, ikramiye farkı talep edebiliyorlar.

Otuz yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini otuz yıl üzerinden alan memur emeklileri için düzenleme yapılmış ve ikramiye farklarının ödenmesine başlanmıştı.

Ancak SGK ya başvurmayan kişilere ikramiye farkı ödenmiyor. Başvuru için de 29 Ocak son tarih. Bu tarihten sonra başvuru yapılsa bile ikramiye farkı ödenmeyecek.

Dolayısıyla 29 Ocak a kadar başvuru yapılması şart.

7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olmuş ve emekli olduğunda 30 yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış kişiler, SGK ya başvurarak ikramiye farkı talep edebiliyorlar.

MİRASÇI DA ALABİLİR

Milliyet ten Cem Kılıç ın verdiği bilgilere göre, 30 yılın üzerinde çalışması olmasına rağmen 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi almış kişiler eğer hayatlarını kaybetmişlerse geride kalan mirasçıları da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabilecekler.

İkramiye farklarının ödenmesi için SGK ya başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru yapılmadan SGK bu durumdaki kişileri tespit ederek otomatik olarak ödeme yapmıyor.

Dolayısıyla, bu durumda olan kişiler veya bu kişilerin yakınları mutlaka SGK ya başvuru yapmalılar.

Yalnızca daha önce ikramiye farkı için dava açmış ve davası sonuçlanmamış kişilerin SGK ya başvuru yapmasına gerek yok. Bunun dışındaki kişilerin başvuru yapması şart.

Memur emeklilerinden ikramiye farkı alacağı olanlar, başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı na yapacak.

Posta yoluyla başvuru yapacak kişilerin evraklarını takip edebilmek için iadeli taahhütlü posta yöntemini kullanması yerinde olacaktır. Bu sayede, başvuru sahipleri ödeme takvimini ve dilekçelerinin hangi aşamada olduğunu takip edebilirler.