EML antiseptik standı üretiyor

EML antiseptik standı üretiyor
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, el değmeden kullanılabilen bir antiseptik standı imal etti. İlçede bulunan tüm okullara ve bazı kurumlara imal edilen antiseptik stantları yerlerine dağıtıldı....

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, el değmeden kullanılabilen bir antiseptik standı imal etti. İlçede bulunan tüm okullara ve bazı kurumlara imal edilen antiseptik stantları yerlerine dağıtıldı. Stantlar, hafta sonu gerçekleştirilen LYS sınavında öğrenciler tarafından kullanıldı.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, el antiseptiği standı üretimi gerçekleştiriyor.

İlçede bulunan okullar ve bazı kurumlar için üretilen el antiseptiği stantları üretimin ardından yerlerine teslim edildi. İlk etapta ilçede bulunan otuz bir okula ve üç kuruma yapılan antiseptik stantları kullanılmaya başladı. LYS sınavından dolayı ortaokullara öncelikli olarak yapılan stantlar, hafta sonu sınav sürecinde öğrenciler tarafından kullanıldı.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, ayakla kullanılan bir stant ürettiklerini söyledi.

El ile temas etmeden pedala basılarak standın kullanılabildiğini  belirten Mehmet Emin Beyaztaş, yaptığı açıklamada, “Yaptığımız araştırmaların ardından en kullanışlı olabilecek şekilde tasarladığımız standımızı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yaptık. Standın yapımında metal teknolojileri ile mobilya ve iç mekan tasarım alanı öğrencilerimiz çalıştı. İki hafta içerisinde hedeflediğimiz sayıda üretim yaptık. İmalatta on öğrenci ve dört öğretmenimiz görev aldı.” dedi.

Beyaztaş, istendiği takdirde ücreti karşılığında tüm şahıslara ve kurumlara da bu stantlardan yapabileceklerini söyledi.