EML öğrencilerine yurtdışı stajı

EML öğrencilerine yurtdışı stajı
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Plus projesi ile Avrupa’ya gitme imkanı bulan öğrenciler yurtdışında staj yapacak. Romanya’nın Bükreş kentinde 14 gün boyunca Bilgisayar...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Plus projesi ile Avrupa’ya gitme imkanı bulan öğrenciler yurtdışında staj yapacak. Romanya’nın Bükreş kentinde 14 gün boyunca Bilgisayar Destekli Mobilya Üretim Teknikleri üzerine staj yapacak olan 16 öğrenci, eşsiz bir deneyim kazanacak.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projesi kabul edildi. Erasmus Plus kapsamında öğretmenleri ile Romanya’ya gidecek olan 16 öğrenci 14 gün süresince staj eğitimi alacak.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, projenin Erasmus plus KA102 mesleki eğitim üzerine olduğunu söyledi. Proje konusunun Bilgisayar Destekli Mobilya Üretim Teknikleri alanında olduğunu anlatan Beyaztaş, “Projemiz 12 aylık bir projedir. Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı Alan Şefi Tekin Arslan tarafından hazırlanan ve yürütülen proje kapsamında Romanya’nın Bükreş kentinde 16 öğrencimiz, 14 günlük staj eğitimi alacak.” dedi.

Proje konusu ile ilgili bilgi veren Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı Alan Şefi Tekin Arslan, yaptığı açıklamada, “Mobilya endüstrisinde kullanılan malzeme çeşitliliği ve karmaşık işlemlerdeki artış, bilgisayarlı freze makinelerine olan ihtiyacı da arttırmıştır. Son yıllarda her alanda olduğu gibi mobilya ve doğrama endüstrisinde işlemede sürekli aynı kalite ve hassasiyetle işlem yapılabilen CNC teknolojilerinden yoğun bir şekilde doğrudan veya dolaylı olarak yararlanılmaktadır. Bu bakımdan, mobilya endüstrisinde kullanılan bilgisayarlı makinelerde ahşap kökenli malzemelerin işlenmesinde zaman kayıplarının giderilmesi ve verimliliğin arttırılması önem kazanmaktadır.

Projemiz ile amacımız, mobilya endüstrisinde yaygın olarak kullanılan ahşap kökenli malzemelerin CNC frezede işlenmesinde son ürün kalitesi bakımından, kesici takımı ve türü, takım yolu ve işleme koşulları ve tezgah uygulamaları noktasında mesleki yeterliliklerin öğrencilerimiz tarafından kazanılmasıdır.” şeklinde konuştu.

Etiketler :