Emlak vergisinde sona doğru

Emlak vergisinde sona doğru
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin ilk taksitlerinin ödeme süresi, 29 Mayıs'ta sona eriyor. Sarayönü Belediyesi vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesini bir an önce yapmaları...

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin ilk taksitlerinin ödeme süresi, 29 Mayıs'ta sona eriyor. Sarayönü Belediyesi vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesini bir an önce yapmaları konusunda uyardı.

Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Vekili Hıdır Demirci tarafından yapılan açıklamada, emlak vergilerinin tahsilatının Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 2 kez yapıldığını anımsattı.

Demirci, açıklamasında mükelleflerin mağdur duruma düşmemeleri için 29 Mayıs 2020 mesai bitimine kadar vergilerini ödemeleri gerektiğini ifade ederken, ödeme süresi içinde vergilerini ödemeyenler için 6183 Sayılı Kanun gereğince gecikme zammı uygulanacağı vurguladı.

Mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için 29 Mayıs 2020 Cuma günü saat 17:00’ye kadar vergilerin ödenmesi gerekiyor. Ödemeler Belediyesi veznelerine nakit veya kredi kartı ile yapılabiliniyor. Ayrıca vatandaşlar kredi kartı ile yapılan işlemlerde isterlerse anlaşmalı bankaların kartlarına taksitli ödeme imkanından faydalanabiliyor.