Emniyet göz açtırmadı

Emniyet göz açtırmadı
Sarayönü Emniyet Amirliği polis sorumluluk bölgesinde 2018 yılında yaşanan olayların rakamları belli oldu. İlçe Emniyet Amirliği, suçluları adalete teslim ederek ilçede huzur ortamının bozulmasına izin vermedi.Sarayönü İlçe...

Sarayönü Emniyet Amirliği polis sorumluluk bölgesinde 2018 yılında yaşanan olayların rakamları belli oldu. İlçe Emniyet Amirliği, suçluları adalete teslim ederek ilçede huzur ortamının bozulmasına izin vermedi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği'nden alınan bilgilere göre 2018 yılı içerisinde polis sorumluluk bölgesinde kalan ilçe merkezinde 339 olay meydana geldi. Bu olaylar asayiş suçu, diğer suçlar ve trafik olayları olarak sınıflandırıldı.

2015'ten önceki yıllarında polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylarda azalmanın gözlemlendiği ilçe merkezinde, son üç yıl önceki senelere göre biraz daha hareketli geçti. Merkezde meydana gelen olaylar iki yılda kademeli olarak yükseldi. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olaylara göre, trafik kazası sayısın da ise önceki senelere göre düşüş meydana geldi. 2015 yılında 32 olan trafik kazası sayısı, 2016 yılında 43'e yükseldi. 2017 yılında ise 38 trafik kazası yaşanırken 2018 yılı 34 kaza ile tamamlandı. 32 kişi yaralanırken, 1 kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

305 asayiş olayı yaşandı

İlçede bir yıl içerisinde 305 asayiş olayı meydana geldi. 85 kasten yaralama, hakaret ve tehdit, 77 taksirle yaralama, 21 iş kazası, 12 kayıp şahıs müracaatı, 8 genel güvenliği tehlikeye sokma, 6 zehirlenme, 1 şüpheli ölüm, 6 intihar teşebbüsü yaşandı. Haklarında arama kararı bulunan 23 kişi yakandı. Eğitim alanlarında rahatsızlık veren ve okul saatlerinde öğrencileri rahatsız eden şahıslara 5 bin 400 lira para cezası uygulandı. Yine kapalı alanlarda sigara kullanımı ile etkin şekilde mücade eden emniyet ekipleri, sık sık yaptığı denetimlerin yanı sıra tespit ettiği ihlallerde para cezaları uyguladı.

Motosikletçilere taviz verilmedi

Uygunsuz motosiklet kullanan kişilerle etkin olarak mücadele eden emniyet ekipleri, açık egzozdan dolayı 27, tescilsizlikten dolayı 11 motosikleti trafikten men etti. Trafik ekipleri 2 bin 700 aracı kontrol etti. 598 araca ise ceza kesildi. Kesilen ceza miktarı ise 196 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Velilere duyarlılık uyarısı

Öğrenci servislerinde 89 kez denetim yapıldı. 23 servise fazla öğrenci taşıdığı için işlem yapıldı. Bir servis men edilirken, öğrenci servislerine 7 bin 700 lira ceza kesildi. Emniyet amirliğinden yapılan açıklamada öğrenci velilerinin çocuklarının can güvenliğini düşünerek onları teslim ettikleri servis şoförlerini ve araçları kendilerinin de takip ve kontrol etmesi gerektiğini vurgulandı.