Emniyet teşkilatı 750 kadın polis adayı daha kazandı

Emniyet teşkilatı 750 kadın polis adayı daha kazandı
Polis meslek eğitim merkezinde eğitimleri tamamlanan 750 kadın polis adayı mesleğe başlamak için mezun oldu.

Aksaray Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşa Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mezun polislerin Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Yüzyılı'nı inşa edebilmek için yurdun dört bir köşesine dağılacağını söyledi.

Vali Kumbuzoğlu, şöyle konuştu:

"Artık sadece kendi anne ve babalarınızın değil, devlet ana ve devlet baba olan Türkiye Cumhuriyeti'nin de kahraman birer evlatlarısınız. Sizler artık kanun insanlarısınız. Anadolu'nun neresinde vazifeye atılırsanız atılın, sosyal hayatın içinde olun. Kültürünü bilmediğiniz, yüreğine dokunmadığınız ve tanımadığınız insanlara hizmet edemezsiniz. Güvenliği tesis ederken, gönülleri de inşa etmeyi unutmayın lütfen. Her zaman sevgi ve saygı dilini tercih edin. Tahakküm çağı bitmiş, ikna çağı başlamıştır. Daima sükunetinizi muhafaza edin. İyilik yapmaktan asla vazgeçmeyin. Varlığınız her zaman güven versin. Bu vatanın sizin gibi kahramanlara ihtiyacı var. Sizlerin de bu vatana borcu var. Sadakatiniz daima, devletimize, milletimize ve ettiğiniz yemine olsun."

Dönem birincisi olan Esra Alanka mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulu İlk onda bitiren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri takdim edilerek yemin töreni düzenlendi.

Kaynak:HABER MERKEZİ