Emniyetten "Güven Masası" uygulaması

Emniyetten "Güven Masası" uygulaması
Polis-vatandaş ilişkilerinde müracaatların yüz yüze görüşülerek alınması ve beklentilerin karşılanması amacıyla Türkiye genelinde uygulamaya konan ‘Güven Masası’ Sarayönü'nde de başladı. İlçe emniyet amirliğinin...

Polis-vatandaş ilişkilerinde müracaatların yüz yüze görüşülerek alınması ve beklentilerin karşılanması amacıyla Türkiye genelinde uygulamaya konan ‘Güven Masası’ Sarayönü'nde de başladı. İlçe emniyet amirliğinin girişinde hizmet verecek uygulama, sabah 09.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşın hizmetinde olacak.

Uygulama polis-vatandaş ilişkilerinin ilk temas noktası olan Polis Merkez Amirliklerinin modern ve her türlü gereksinime cevap verir olması, vatandaşlarla yüz yüze görüşülerek müracaatlarının alınması ve beklentilerinin karşılanması amacıyla başlatıldı.

Masalarda görevli polisler, vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurarak ilgili birimlerine yönlendirecek. İlçe Emniyet Amirliği'nin görev alanına girmeyen konularda ise mevzuat hükümleri çerçevesinde, müracaatçılara gereken bilgi verilerek ilgili kurumlara yönlendirilecek.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, uygulamadaki amacın güvenlik hizmetini vatandaşlara daha etkin, yalın ve sade verebilmek olduğunu ifade ederek, "Kanunlar halkın daha huzurlu ve güvenli yaşamaları için vardır. Güven Masası da bunun göstergelerinden bir tanesidir. Bu uygulamadaki amaç; güvenlik hizmetini daha etkin, daha yalın ve daha sade hizmet verebilmek. " dedi.