Emniyetten kredi kartı dolandırıcılığı uyarısı

Emniyetten kredi kartı dolandırıcılığı uyarısı
İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde evden çıkmadan, Kovid-19 salgını açısından tehlike oluşturabilecek kalabalık ortamlara girmeden ihtiyaç duyulan ürünlere ulaşılabilse de güvenli alışveriş için çeşitli önlemler...

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde evden çıkmadan, Kovid-19 salgını açısından tehlike oluşturabilecek kalabalık ortamlara girmeden ihtiyaç duyulan ürünlere ulaşılabilse de güvenli alışveriş için çeşitli önlemler almak gerekiyor.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, son günlerde artan kredi kartı dolandırıcılıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Korkmaz tarafından yapılan bilgilendirmede şu uyarılara yer verildi:

“Son günlerde dolandırıcılar tarafından sms yolu ile halkımıza aşı için randevu oluşturun, yardım kampanyası ve benzeri mesajlar gönderilerek kredi kartı bilgilerine ulaşmaya çalıştıkları ve dolandırdıkları görülmüştür.

İlçemizde de olmak kaydı ile kredi kartından kart sahibinin bilgisi olmadan alışveriş yapıldığı şeklinde müracaatlar olmaktadır.

Vatandaşlarımızın kredi kartı harcamalarında hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol ederek hesap ekstrelerine yansımayan harcamaların olup olmadığının takip edilmesi, İnternet alışverişlerinin sanal kart kullanılarak bilinen ve güvenilir sitelerden yapılması,  POS cihazı ile yapılan harcamalarda ödeme işlemlerinin gözle görülebilecek ortamda yaptırılması ve cihazlardan ödeme onayı alınıp alınmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.

Harcama yapılan işyerlerinden ödemenin kart ile yapıldığını gösterir sliplerin muhakkak alınması, POS cihazı ödemelerinde mümkün oldukça çipli banka kartlarının kullanılması, kuryeler vasıtasıyla getirilen siparişlerde kuryelerin ödeme esnasında kartları ikinci bir POS cihazına okutması durumunda veya başka bir şüpheli durum fark etmeleri halinde banka ile irtibata geçilmesi, yetkiliden karttan çekim yapılmadığına dair çıktı istenilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, kredi kartı ile alışveriş yapan, sigorta firmaları, kömür, un vb. esnaflarımızın, ilçe sakinlerimizin asıl kart bilgilerini değil, oluşturulan sanal kart bilgilerini karşı firmaya göndermeleri önemle rica olunur.

Kart sahiplerinin internet ortamında yapmış oldukları alışverişlerde muhakkak sanal kart kullanmaları gerekmektedir. Alışveriş yapacağı kadar tutar limiti sanal kartta oluşturulmalı, alışveriş sonrası limitin tekrar düşürülmesi gerekmektedir. Tüm alışverilerde muhakkak 3D onay kodu istenilmeli, şüpheli işlemler ivedilikle ilgili birime bildirilmelidir.”