Emniyetten kritik uyarı

Emniyetten kritik uyarı
Araç alacak ve satacak vatandaşların ilk başvurdukları yöntem internet siteleri oluyor. Araba alacak ve satacakların dolandırıcılara eline düşmemesi için emniyetten uyarı geldi.Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube...

Araç alacak ve satacak vatandaşların ilk başvurdukları yöntem internet siteleri oluyor. Araba alacak ve satacakların dolandırıcılara eline düşmemesi için emniyetten uyarı geldi.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile internet yoluyla araç alıp satacak vatandaşlar uyarıldı. Araç alacakların internette gördükleri araçlara hiçbir şekilde kaparo yatırmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Araba alım, satım işlemleri artık internet üzerinden gerçekleşiyor ve bu işi yapan birkaç site bulunmaktadır. Bu sitelerden araba alım, satımı yaparken karşı taraf kaparo isteyebiliyor. Dolandırıcıların eline düşmemek için kaparo göndermeyin, araç plaka ve şaşe numarasını vermeyin. Araç satacak olanlar verdikleri ilanda araç plakalarını kapatsınlar. Karşı tarafa aracın ruhsat örneğini kesinlikle vermeyin  ” denildi.