Emniyetten sahte para uyarısı

Emniyetten sahte para uyarısı
Sarayönü'nde bayram öncesi ticari hareketlilik artarken İlçe Emniyet Amirliği, esnaf ve vatandaşları sahte para konusunda uyardı. Özellikle canlı hayvan ticareti yapan üreticilere yapılan uyarıda, satışlardan elde edilen banknotların...

Sarayönü'nde bayram öncesi ticari hareketlilik artarken İlçe Emniyet Amirliği, esnaf ve vatandaşları sahte para konusunda uyardı. Özellikle canlı hayvan ticareti yapan üreticilere yapılan uyarıda, satışlardan elde edilen banknotların iyi kontrol edilmesi belirtildi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz her yıl binlerce kişinin bilmeden aldığı sahte banknotlar nedeniyle maddi kayba uğradığını belirtti. Korkmaz yaptığı açıklamada, “Banknotlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan ve incelemeden alan vatandaşlarımızın bu gibi üzücü olaylarla her an karşılaşması mümkün bulunmaktadır. Halbuki sahte para dikkatli bir bakışla çok kısa sürede ve kolaylıkla ayırt edilebilmektedir. Paraların taklit edilmesini önlemek amacıyla içlerine güvenlik unsurları konulmaktadır. Bu güvenlik unsurlarının insanlar tarafından iyi bilinmesi halinde sahte paranın piyasaya sürülmesi güçleşecektir.” dedi.

Gerçek zannederek aldığı paranın sahteliğini fark eden kişilerin, daha fazla kişinin mağdur olmaması için sahte parayı veren kişilerin eşkâl bilgilerini tarif etmek sureti ile hemen Emniyet birimlerine başvurması gerektiğini belirten Korkmaz, “Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmemeli, şahsın eşkâline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli, sahsı mümkün mertebe oyalamalı, bu arada en kısa sürede polisi olaydan haberdar etmeli, sahte para güzel bir şekilde muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim etmeli, sanık durumuna düşme korkusuyla ya da neme-lazım düşüncesiyle pasif kalmamalı, olayı sineye çekmemeli.”Yapılacak ihbarın, aranan bir kişi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceği unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.