En az net 3100 lira olmalıydı

En az net 3100 lira olmalıydı
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, açlık sınırındaki toplumun görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayarak asgari ücret zammında vatandaşın memnun kalmadığını söyledi.Yıldız, yaptığı açıklamada,...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, açlık sınırındaki toplumun görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayarak asgari ücret zammında vatandaşın memnun kalmadığını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, “Biz CHP olarak Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; işçinin, emekçinin asgari ücreti yettiği için değil ancak mevcut ekonomik gerçekler de göz önüne alındığında en az 3100 lira olması gerektiğini söyledik.

Salgın sürecinde esnafımız ve küçük işverenimiz de zor durumda. Bu sebeple asgari ücret hem işçiyi memnun etmeli hem de esnafı zor durumda bırıkmamalıydı. Bunun için de vergi yükü esnaf ve işverene yüklenmemeli. Vergi yükünü halkını ve esnafını düşünerek iktidar karşılasın ki; esnafımız da evini asgari ücretle geçindiren işçimiz de zor durumda kalmasın.” dedi.

Asgari ücretin vergilerden muaf tutulması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, “Biliyoruz ki bugün asgari ücretlinin maaşının %34´ü vergiye gidiyor, yani asgari ücretli yılın 122 günü vergiler için çalışıyor, 122 gün çalıştığı ücret sömürülüyor. Bunun kabul edilebilir bir yanı var mı?

Bu sömürü düzeni içinde işçilerin sosyal hakları görmezden geliniyor, pandemi sürecinde esnek çalışma ve ücretsiz izinlerle işçi açlığa, yoksulluğa ve daha fazla sömürüye maruz kalıyor.” şeklinde konuştu.