ENERJİMİZ TAŞABİLİR

Hepimizin içinde beğenilme arzusu var. Ama, eleştiriyi daha çok önemseriz. Farkına varamadıklarımızı farkederiz. İnsanın zor olanı sevme gibi, bir zaafı var.

PANDEMİ ile birlikte, yerçekimi ortadan kalkmış gibi, boşluğa düştük. Bambaşka bir yaşam ritmi ve formuna geçtik. Günlük kazanıp, günlük harcayanlar, sıkıntıya düştü. Ciddi bir ekonomik düzenleme yapıldı. Kemer sıkma politikası uygulandı.

SALGIN olumlu yönde etkileyerek, derin sohbetlerimizi sağladı. Birbirimizde daha önce idrak edemediğimiz, çok özel detayları fark ettik.

YENİDEN DÜŞÜNMEK İÇİN BİR FITSAT Enerji dengesizlikleri nedeniyle, yaşadığımız korkularımızın yolumuza çıkmasına izin vermeden, onları güçlü motivasyon araçları olarak kullanabiliriz. Korkuları ezip gizlemektense, onlarla birlikte güvenle ve cesurca, hayatın bizim için sakladığı güzelliklere gidebiliriz.

Olumsuz duyguları serbest bırakmalı. Bedeni, geçmiş travmaların bıraktığı tortulardan arındırmalı. Sezgi ve yaratıcılığı güçlendirerek, objektif düşünme yeteneğini iyi kullanmalı ki, ruhun karanlıkta kalmış gölge yanlarını aydınlatabilelim. Duygusal ve bedensel arınırken, tutarlı bir şekilde iyilik titreşimi artarak, negatiflere kalkan oluşuyor.

HAYATTA bize bizden yakın kimse yok. Fırtınalara gebe bir sessizlikten çok, dinginliği yakalamaya çalışarak, risklere karşı tedbirli, ani gelişen olaylara karşı temkinli olmalı.

HAYATI irdelerken, açıklayamadığımız bir burukluk yaşarız. Akla gelen fikirler çok parlaktır. Akışkan olarak ortaya çıkar. Fikir jimnastiği yaparken, önce yapılmış hataları, yanlış anlaşılmışları, daha iyi idrak edebilme ve onarma şansını yakalarız.

Yardımlaşmada efor hızlı sonuç verir. Önemsediğimiz kişilerle bir araya gelmekle güzel bir enerji akışı olur. Sevdiklerimizle duygusal bağ kurma isteğimiz artar.

AŞK KAZANSIN Bilmediğim birşey, senden ayrılmak isteyip, isteyip... sensiz yapamadığım deriz...

AŞK Tüm hormonların tavan yaptığı, ruhtaki tam bir fırtına halidir. Sevgi, saygı, hoşgörü ile dizginlenmesi gerekir. AŞK İki kişilik bir takımdır iletişimle kazanılır. Bağışlamayı seçmek ilişkiyi ayakta tutar. Küçük tavizler olur, içeriden iyileştirerek, zorlu engellerin yanısıra, sevgi dolu etkinlikler olur.

BURUK BİR SEVİNÇ Nasıl özlemişiz doğal olanı. Kıymetini sonradan anladığımız özgürlüğü. Herkes birbirine sarılmak istiyor. SİHİRLİ bir duygudur sevgi. Özel hissettirir. Gücü mucizedir. Mutluluğun formülüdür, iyileştirir, ortamı yumuşatır, kişiyi rahatlatır.

Güven de sevginin gücü ile büyür. Önce ruhun alt yapısı hazırlanmalı. Olaylar ruhta düğümleniyor. Çözmek için çaba gerek.

YENİYE BAŞLAMADAN Yarımların tamamlanması gerekir. İleriye yol almak için, geride düğümünü çözemediğimiz hiçbirşey bırakmamalı. Ertelenmiş ne varsa ele almalı.

GÜNLÜK HAYATA kıvam verebilmek için, aklın ortaya koyduğu, iyi- kötü, doğru- yanlış çiftleriyle, barışık bir yol izlemeli. Hep birlikte uygarca nasıl yaşarız düşünmeli. Barış ortamı kurmalı.

ERTELEDİĞİMİZ Yarım kalan uğraşı için, yeniden başlama dönemi. Spor hobi olarak tekrar hayatımıza girer. BİRANDA sevdim deyip soğuma, iki kere kontrole davet ettiriyor...

DÜĞÜM attım gönlüme, şairliğim yok, şiirim sensin... Gözyaşlarım akarken gözlerin dalmadı mı? Seni çok severken haberin olmadı mı?...

Bilinçaltımız yoğun olunca, düşünce yumağı içine gireriz. Güçlü ilişkileri seviyorsak, sezgilerimiz sayesinde başarırız. Bilgi kirliliğine, dedikodu ve yalan haberlere inanmamalı. Ani kararlar alma yerine, seçici ayrıntılara odaklanmalı, mantık süzgecini, etkin kullanarak, toparlanmalı ve düzen sağlanmalı. İletişim diline dikkat etmeli.

NASIL bir süreçten geçersek geçelim, güzellik ve değişim ihtiyacınıza dur diyemeyiz... BAŞARIDA Sonucu, yolumuzun engelleri değil, adımlarımızın dengeleri belirler... HER insan parmak izi gibi, kendi kendini keşfetmeli.

Tatlı hayaller bizi besler. Doğal ve coşkulu davranmalı. İç güzellik önemli. Bizimle aynı bakış açısına sahip biriyle, yaşam güzelleşiyor. Kendi gücümüzün farkına varıp sakinleşmeli.

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17