Engelliler, kendi gününde unutulmadı

Engelliler, kendi gününde unutulmadı
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan, engelliler gününde ilçedeki bazı engelli vatandaşlarla bir araya geldi.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, imkanları dahilinde ilçedeki tüm...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan, engelliler gününde ilçedeki bazı engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, imkanları dahilinde ilçedeki tüm engellilere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Solak, “Engelli vatandaşlarımızın geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. Engellilerimiz için engellerin ortadan kaldırılması adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. İlçemizde engelli kardeşlerimiz için Engelli Yaşam Merkezi yaptık ve güzel bir ortam oluşturduk ancak pandemi nedeniyle şuan faal değil” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ise yaptığı açıklamada, “AK Parti hükümeti öncesi engelliler adeta görmezden gelinirdi. Engelli vatandaşlarımız sokağa çıkamıyor adeta evde saklanıyorlardı. Şimdi ise devletimizin verdiği destek ile toplum her alanında yer alabiliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, çalışmaların öncüsü olmaya devam edeceğiz

Bu duygu ve düşüncelerimle engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimle çalışan, engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor ve kendilerine aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı bir hayat diliyorum.” dedi

“ENGELSİZ BİR YAŞAM İSTİYORUZ”

Engelli Nevzatdin Altun ise engellerin hep beraber aşılabileceğini belirterek, “Engelsiz bir yaşam istiyoruz. Herkes bir gün engelli olabilir. Bizim diğer insanlardan tek beklediğimiz saygı ve sevgi.” diye konuştu.

Sorunlarının üzerine her gün yeni sorunlar eklendiğini söyleyen Altun, “Bir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de bizler güzel şeyleri paylaşmayı çok istiyoruz. Basit, kolay ve yapılabilir küçük adımların nasıl büyük değişimlere yol açtığına unutmayın.

İlçemizde 60’a yakın engelli kardeşimiz var. Bu kişilere devlet kurumlarının ve belediyenin ulaşması bir eksiklerinin olup olmadığını sorgulaması, gönül alınması, ihtiyaç sahiplerine kömür, maddi destek vs. bulunması daha iyi olmaz mı?

Engellilerin de yararlanabileceği, yaşayabileceği bir dünya düşündüğünüz kadar büyük maliyetleri gerektirmiyor” diye sözlerini tamamladı.