Engelsiz yaşam merkezi kuruluyor

Engelsiz yaşam merkezi kuruluyor
Sarayönü'nde istasyon bölgesinde bulunan Devlet Demiryollarına ait atıl alman evinin çok özel bir amaca hizmet etmesi için çalışmalar başlatıldı. İlçemizde bulunan engelli ve yaşlı vatandaşların bir arada sosyalleşebilmesine...

Sarayönü'nde istasyon bölgesinde bulunan Devlet Demiryollarına ait atıl alman evinin çok özel bir amaca hizmet etmesi için çalışmalar başlatıldı. İlçemizde bulunan engelli ve yaşlı vatandaşların bir arada sosyalleşebilmesine imkan tanıyacak “Engelsiz Yaşama Merkezi” ile ilgili projenin ihalesi yapıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın girişimleriyle tren istasyonunun bitişiğinde atıl durumda bulunan tarihi binada engelsiz yaşam merkezi kurulacak.

Engelsiz yaşam merkezi projesi ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Devlet Demiryolları ana binasının batısındaki tarihi bina için yaklaşık 1,5 yıl önce girişimlerimizi başlatmıştık. Başlattığımız girişimler neticesinde engellilerimiz ve yaşlılarımız için engelsiz yaşam merkezi açma amacıyla istediğimiz binanın iz bedeli üzerinden kiralama protokolünü gerçekleştirdik." dedi.

Binanın engellilere uygun olarak yeniden düzenleneceğini ve restore edileceğini kaydeden Solak, "Restorasyon ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Sözleşme imzalanmasının ardından proje başlatılacak. İlçemizde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği bir ortam sağlanması adına yapmış olduğumu bu proje ilçemizdeki önemli bir eksikliği ortadan kaldıracak. Belediyemizin özellikle istasyon civarında yapmış olduğu çalışmalar, eski ve atıl yapıların yeniden hayata kazandırılmasının yanında ilçemizin girişini de güzel bir hale getirmektedir. Merkezimizin 2020 yılı başında tamamlanarak faaliyete geçmesini planlıyoruz." şeklinde konuştu.