Erasmus misafirleri memnun ayrıldı

Erasmus misafirleri memnun ayrıldı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesinin...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesinin Türkiye toplantısı tamamlandı. Letonya, Romanya, İtalya ve Litvanya'dan gelen 27 öğrenci ve öğretmen, Sarayönü ve Konya'da bir hafta boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. Türkiye programının en iyi program olduğunu ifade eden proje ortakları ilçeden memnun şekilde ayrıldı.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus; Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında Letonya Ulusal Ajansı’na sunulan 2016-1-LV01-KA219-022656_4 numaralı “ICT For Minimizing Dropout: Okulu erken terki en aza indirmek için Bilgi İletişim Teknolojileri” adlı projesinin dördüncü toplantısı Kısa dönemli öğrenci hareketliliği gerçekleştirildi.

“ICT for Minimizing Dropout” isimli Erasmus+KA219 projesinin Kısa dönemli öğrenci hareketliliği Letonya, Romanya, İtalya, Litvanya’dan 18 öğrenci ve 9 eşlik eden öğretmenle birlikte Sarayönü'nde Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nde 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hacı Kerpiç’in yaptığı açıklamada: "16-20 Nisan tarihleri arasında 5 günlük süren toplantı programı kapsamında, okulumuz İngilizce öğretmenleri tarafından web sitesi hazırlama, blog oluşturma gibi konularda eğitimler verildi. Dört farklı ülkeden gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya ve okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya ve temsil etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin gerek eğitim gerek kültürel tanıtım açısından başarılı bir şekilde tamamladığımıza inanıyorum. Katılımcıların hepsinden çok olumlu dönütler aldık." dedi.

Hayran kaldılar

Proje koordinatörü Mustafa Kozan ise, "Projemizin tek Kısa Dönem Öğrenci Hareketliliği Faaliyeti okulumuzda yapıldı. Projemizi tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla ilk olarak proje açılış toplantısı düzenledik. Projemizin ilçe yerel yönetimleri tarafından desteklenmesi bizler ve proje faaliyetlerinin yaygınlaştırması açısından son derece önemliydi. Eğitim faaliyetleri, atölye çalışmaları , ilçe ve ilimizin tanıtımı gibi birçok faaliyetler içeren 5 günlük programımız oldukça yoğundu. Katılımcılara açılış toplantısı sonrası KOMEK ve ASEM’i tanıttık. Örgün eğitim dışında her yaş gurubuna çeşitli eğitimler imkanı sağlayan bu kurumlar projemiz ile doğrudan ilgiliydi ve misafirlerimizi oldukça dikkatini çekti. Eğitimler sonrasında ilçemizi tanıtmak amacıyla Piri Hüseyin Camii, tarihi çeşmeler, Beşgöz, Gözlü Tarım işletmesi ve genel Sarayönü gezisi düzenledik. Konya tanıtımı kapsamında düzenlediğimiz bir günlük gezide katılımcılar Alaaddin Camii, İplikçi Camii, Aziziye Camii, Mevlana Müzesi, Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Sille gibi ilimizi görülmesi gereken yerlerini ziyaret etme fırsatı buldu." şeklinde konuştu.

Sertifika töreni ile tamamlandı

Proje faaliyetleri hakkında bilgi veren Kozan şunları söyledi: "Programın ilk gününden itibaren Web 2 araçları eğitimleri verildi. Katılımcı öğrenci ve öğretmenlere bilgi iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla beş gün boyunca planı bir şekilde Weebly ile Web sitesi tasarlama, Blogger’da blog hazırlama, Wevideo ile video düzenleme ve olşuturma, Slideshare, Emaze ve Prezi ile sunum hazırlama ve paylaşma eğitimleri verildi. Ayrıca atölye çalışmalarında hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kullanabilecekleri Kizao, Animoto, Powtoon, Kahoot, Plickers, Cram gibi farklı Web 2 araçları da tanıtıldı. Programımız okulumuz Erasmus+ proje sınıfında gerçekleştirilen değerlendirme ve sertifika töreni etkinliği ile sona erdi."