Erdoğdu, "Birliğimizi kimse bozamaz"

Erdoğdu, "Birliğimizi kimse bozamaz"
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, ilçede süt piyasasına ikinci bir firma ile nifak sokularak birliğin parçalanmaya çalışıldığını söyledi. Daha önce birliğin yönetim kademelerinde görev yapan...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, ilçede süt piyasasına ikinci bir firma ile nifak sokularak birliğin parçalanmaya çalışıldığını söyledi. Daha önce birliğin yönetim kademelerinde görev yapan bazı kişilerin Süt Üreticileri Birliğini bölmek amacıyla ilçeye damızlık birliğini davet ettiğini kaydeden Erdoğdu, "birliğimizi kimse bozamaz" mesajı verdi. Erdoğdu, 385 aktif süt üreticisinin ekmeğiyle oynandığını dile getirerek "Birliğimiz sayesinde devletin vermiş olduğu destekleri kullanıp işletme sahibi olanlar, şimdi birliğimizin altını oymaya çalışıyorlar. Tek amaçları bizim itibarımızla oynamak ama kendi ilçelerine düşmanlık yaptıklarından haberleri yok. Halkımız her şeyi görüyor ve biliyor. Çevirmeye çalıştıkları dolap kendi ayaklarına dolanacak." dedi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, daha önce birliğin yönetim kademelerinde görev yapan bazı kişilerin, kişisel çıkarlar için birliği parçalamaya çalıştığını dile getirdi. Söz konusu kişilerin Damızlık Birliğini ilçeye davet etme ve sütlerini bu firma üzerinden pazarlama suretiyle Süt Üreticileri Birliği'ni bölmeye çalıştığını kaydeden Erdoğdu, "Sarayönü Süt Üreticileri Birliğini, parçalamaya çalışıyorlar. Bu kişilerin tek derdi ilçedeki süt piyasasını bozup, birliğin itibarını sarsmak. Hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Burada birliğimiz varken dışarıdan bir firmayı ilçemize davet edip yer açtırdılar. Herkes birleşmeye çalışırken, bunlar bölmeye çalışıyor. Bu insanlar devletin vermiş olduğu destekleri birliğimiz sayesinde kullanıp işletme sahibi oldular. Şimdide birliğimizin altını oymaya çalışıyorlar." dedi.

"Üreticilerin ekmeğiyle oynuyorlar"

İlçede faaliyet gösteren süt üreticilerine büyük zararlar verileceğini anlatan Erdoğdu, "Bugün ulusal süt konseyinin vermiş olduğu güncel süt fiyatı 1,40 liradır. Bu fiyatın 2 kuruşu birliğimizin hizmet payıdır. Bu parayı birliğimizin kazanmaması için sütlerini başka firma üzerinden pazarlamaya çalışıyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozamaz. Söz konusu bu insanlar bir ara birliği yönetirken ve yönetmeye talip olurken, şimdi bu birliği yıkmaya çalışıyorlar. Ulaşamadıkları ciğere mundar muamelesi yapan bu insanlar ilçemizdeki diğer üreticilerin de ekmeğiyle oynuyorlar. Süt Üreticileri Birliğimizin 650 üyesi bulunuyor. Bunun 385 tanesi aktif süt üreticisidir. Gözünü hırs bürüyen bu insanlar ilçemize nifak sokarak tüm üreticilere zarar verdiklerinin farkındalar ama anlaşıldığı kadarıyla kendi çıkarlarından başkasını düşünmüyorlar. Halkımız her şeyi görüyor ve biliyor. Çevirmeye çalıştıkları dolap kendi ayaklarına dolanacak." şeklinde konuştu.

"Üretimi beş katına çıkardık"

Sarayönü'ndeki süt potansiyelini üç yıl içerisinde beş kat arttırdıklarını vurgulayan Erdoğdu, şöyle konuştu: "Biz Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'ni devraldığımızda 3 yıl önce 8,5 ton süt pazarlıyorduk. Şimdi 38,5 ton süt pazarlıyoruz. İlçemizde hazırlamış olduğumuz proje ile şu ana kadar 1.860 adet büyükbaş hayvan getirerek üreticilerimize dağıttık. İlçemizde üreticilerimizin ve birliğimizin geldiği nokta bellidir. Birliğimizin altını oymaya çalışanlar, yürekleri varsa buyursun gelsinler karşımıza çıksınlar. Bu birlik halkımızındır. Bozmaya çalışanlar daha iyisini yapabiliyorsa buyursun. Üç yıldır yönetimimizin yapmış olduğu hizmetler ortadadır ve herkes tarafından bilinmektedir. Hedefimiz 2018 yılında hayvan projemizi 3 bine tamamlamaktır. Allah nasip ederse yeni bir projemiz daha var. Bu projeyi hayata geçirdikten sonra ilçemizdeki tarım ve hayvancılık yeni bir soluk kazanacak."

"Hak edenin yanındayız"

Erdoğdu, her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, "Çiftçilerimize daha fazla seçenek sunmak için dört ayrı firmanın yem bayiliğini aldık. 50 kuruş hizmet beledi ve 1 lira birlik payı ile yem satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Piyasanın daha altında, vade farksız 3-4 ay vadeyle üreticilerimize yem veriyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanındayız. Sütlerimizi Torku ve Eti'ye pazarlıyoruz. Üreticilerimizin sütüne yıl başına kadar 10 kuruş daha zam yansıyacak. Süt destekleri ve buzağı destekleri ise askıda. Bu ayın sonuna kadar 2016 yılı ikinci dönem buzağı destekleri ve 2017 yılı ilk 6 aylık süt destekleri bu ayın sonuna kadar ödenecek. Üreticilerimizin alacağı bu destekler bir yaralarına merhem olacaktır. Biz üreticilerimize elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Tarlasında, çiftliğinde, ahırında çalışıp alın teri döken, hak edenlerin her zaman yanındayız. Hak etmeyenin ise yanında değiliz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :