Erdoğdu "Mavi Sertifika" projesini başlatacak

Erdoğdu "Mavi Sertifika" projesini başlatacak
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, başlatacakları "Mavi Sertifikalı Buzağı" projesi ile Sarayönü'nün üç yıl içerisinde süt ve hayvancılık merkezine dönüşeceğini ifade etti. Sarayönü'nün hayvancılık...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, başlatacakları "Mavi Sertifikalı Buzağı" projesi ile Sarayönü'nün üç yıl içerisinde süt ve hayvancılık merkezine dönüşeceğini ifade etti. Sarayönü'nün hayvancılık için çok ideal bir yer olduğunu belirten Erdoğdu, dört yıl içerisinde önemli işlere imza attıklarını söyledi. Göreve geldikleri süreden bu tarafa ilçeye 2 bin 636 adet gebe büyükbaş hayvan getirerek büyük bir atılım yaptıklarının altını çizen Erdoğdu, yeni dönemde bu sayıyı 5 binin üzerine çıkaracaklarını ve şimdiden 700 hayvanlık alım için gerekli dosyaların hazır olduğunu söyledi.

Sarayönü Süt Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, “Mavi Sertifikalı Buzağı” projemiz sayesinde üç yıl içerisinde Sarayönü’nün süt ve hayvancılıkta merkez olacağını açıkladı.

Sarayönü Süt Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2014 yılından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

2004 yılından bu yana kurucu üye, başkan yardımcısı ve başkan olarak görevlerde bulunduğu Sarayönü Süt Birliği’nde son dört yıldır yaptığı çalışmalarla özellikle hayvancılık alanında ilçe ekonomisine önemli kazanımları olduğunu belirten Erdoğdu, “Eğe, Marmara ve Trakya da damızlık hayvanlar için uygulanan ve uluslararası geçerliliği olan Mavi Sertifika belgesini ilçemizdeki üreticiye kazandırdık.Getirdiğimiz bu belgeli hayvanlarımız sayesinde doğan buzağılarımız yetiştiğinde yurt içi ve dışından damızlık olarak tercih edilecektir. Bu sayede önümüzdeki yıllarda düve ihracatına başlayacağız” dedi.

Erdoğdu, yeni üretici olmak isteyen vatandaşlar için 700 hayvanlık dosyanın hazır hale getirilerek ilgili kuruma teslim edildiğini, böylece dağıtımı yapılan 2 bin 636 düveye ilaveten üç yıl içerisinde hayvan sayısının 5 binin üzerine çıkacağını da belirtti. Günlük 8.5- 11.5 ton arasında olan süt üretiminin de çiftlikler hariç 37 tona yükseltildiğine dikkat çeken Erdoğdu, süt birliği olarak üreticinin desteği ile geçtiğimiz hafta sonu iki tona yakın süt ve süt ürününü gıda desteği olarak Afrin’e gönderdiklerini kaydetti.

Sarayönü Süt Birliği olarak bu yıl süt işleme dahil üreticinin gelirini artıracak önemli proje hazırlıkları yaptıklarına dikkat çeken Başkan Erdoğdu, 4 yıllık çalışma takvimi değerlendirmesinin son bölümünde şu görüşlere yer verdi.

“Tarım ve hayvancılık ilçemizin önemli gelir kaynağını teşkil ediyor. Bu nedenle süt birliğinde yaptığımız yatırımlarla istihdama katkı için üretici sayısını artırmak, ekonomiye katkı için de bu sektördeki teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak için geliştirdiğimiz projeler başarıyla sonuçlanıyor. Bu kapsamda birliğimiz bünyesine geçen yıl Tarım Market’i dahil ettik. Çiftçimiz ve hayvancımız hem tarım alet ve makinesinde, hem de süt sağım ve mandıra ihtiyaçlarının giderilmesinde gerekli olanları uygun fiyatla temin edebiliyor. Sağanak şekilde yağan ve üç gün aralıklarla devam eden yağışlarda hepimizin yüzünü güldürdü. Çok şükür. Biz üreticimiz için varız. Üreticimizle birlikte proje üretmeye devam edeceğiz.”