Erdoğdu sempozyuma katıldı

Erdoğdu sempozyuma katıldı
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Ankara'da gerçekleştirilen tarımda çözüm arayışı ve örgütlenme sempozyumuna konuşmacı olarak katıldı.Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Çankaya Çağdaş...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Ankara'da gerçekleştirilen tarımda çözüm arayışı ve örgütlenme sempozyumuna konuşmacı olarak katıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumun, "tarımsal örgütlenmede güncel değerlendirmeler" oturumunda konuşmacı olarak yer alan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, katılımcılara tecrübelerini aktardı.

Erdoğdu, yaptığı konuşmada, "Birliğimiz bünyesinde veteriner hekimleri odasına kayıtlı bir veteriner, hayvan besleme uzmanları ve gıda uzmanları çalıştırıyoruz. Çok etkin programlar düzenliyoruz. Çiftçilere, üreticilere eğitimler veriyoruz. Bizler şu anda artık sanayicilere çalışıyoruz. Yemimizin yüzde 50'si ithal ediliyorsa biz yanlış yoldayız demektir. Türkiye'de her şeyi yerleştirebiliyoruz ama nedense bu iş ithalat üzerinden gidiyor. Sanayi yemi aldığımız zaman maliyetler kurtarmıyor ve üretici zarar ediyor. Kaba yeme ağırlık verilmesi lazım. Üretici kaba yemini kendi yetiştirmediği sürece ayakta kalamaz. Bugün et ihracat etmemiz gerekirken halimiz perişan. İnsanlar dişi hayvanlarını kestirebilmek için sırada bekliyor. Üreticiler çok zor şartlarda para kazanmaya çalışıyor." dedi.