Ereğlispor kısa yoldan profesyonele

Ereğlispor kısa yoldan profesyonele
Süper Amatör ekiplerinden Ereğlispor, Konya Anadolu Selçukspor'a talip oldu. Konyaspor yönetimiyle bir araya gelen taraflar, prensipte anlaştı. Buna göre takım 3.Lig’e düşse de belediye başkanı değişse de Ereğlispor,Anadolu...

Süper Amatör ekiplerinden Ereğlispor, Konya Anadolu Selçukspor'a talip oldu. Konyaspor yönetimiyle bir araya gelen taraflar, prensipte anlaştı. Buna göre takım 3.Lig’e düşse de belediye başkanı değişse de Ereğlispor,Anadolu Selçukspor'u devralacak.

Ön görüşme yapıldı

TFF 2. Lig’de kümede kalma savaşı veren Konya Anadolu Selçukspor’a Ereğlispor talip oldu. Ereğlili olan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Pankobirlik Başkanı Talha Üzer ve Ereğlispor Kulüp Başkanı Bilgin Kamış, Atiker Konyaspor’u ziyaret ederek Başkan Hilmi Kulluk ile görüştü. Kulüp binasında gerçekleşen görüşmede kulübün sezon sonunda isminin değiştirilerek Ereğlispor adını alması konuşuldu. Bu fikir gerçekleşirse Anadolu Selçukspor’un isminin Anadolu Ereğlispor olması ve yeni sezonda maçlarını Ereğli Atatürk Stadı’nda oynaması bekleniyor.

3.lig’e düşse de alınacak

Mevcut Ereğlispor’un Bölgesel Amatör Lig’de oynamaya devam edeceğini dile getiren Kamış, ‘Şu ayrıntıyı belirteyim; Ereğlispor, Anadolu Selçukspor'un pilot takımı olacak. Anadolu Selçukspor da Konyaspor’un pilot takımı yani Konyaspor, Anadolu Selçukspor ve Ereğlispor 3 takım birbirine bağlı kalacak. Son olarak 2.Lig takımı Anadolu Selçukspor, Ereğli’mize hayırlı olsun. Gelecek güzel günlerde Ereğli’miz daha güzel olacak’ diye konuştu. Takımın 3.Lig’e düşmesi durumunda da devralınacağı öğrenilirken, teknik direktörlüğe Gürses Kılıç’ın getirilmesi planlanıyor.